Profile image
By Φως Φαναρίου (Reporter)
Contributor profile | More stories
Story Views

Now:
Last Hour:
Last 24 Hours:
Total:

ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Frans Timermmans ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Thursday, December 1, 2016 15:03
% of readers think this story is Fact. Add your two cents.
B4INREMOTE-aHR0cHM6Ly80LmJwLmJsb2dzcG90LmNvbS8tWmxkYThOdUlyUUkvV0VDWWxVUkJGV0kvQUFBQUFBQUF3Z3cvOEsyZ25oU0xINklmanNTX2RONnAxdGM5ZkoxWlhoNm9BQ0xjQi9zNjQwL1AwMzMwNTkwMDI5MDItMjIyMTU5LmpwZw==

Με επιτυχία στέφθηκε για μια ακόμη χρονιά η Συνάντηση των Θρησκευτικών Ηγετών της Ευρώπης με τον Πρώτο Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Frans Timmermans, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016 στο κτήριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το θέμα ήταν η μετανάστευση, η ενσωμάτωση και τις ευρωπαϊκές αξίες. 
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκπροσώπησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας. Στην πρώτη συνεδρία είχαν την ευκαιρία όλοι οι συμμετέχοντες, θρησκευτικοί ηγέτες, προεδρεύοντος του κ. Αντιπροέδρου, να εκφράσουν τις απόψεις τους πάνω σε προβλήματα που απασχολούν την Ευρώπη αυτή την περίοδο. Ο λαϊκισμός και η μισαλλοδοξία, δύο από τις μάστιγες της Ευρώπης φαίνεται να απασχολούν όλες τις θρησκείες καθώς και ο ρόλος τις εκπαίδευσης ως μία λύση αυτού του φαινομένου καθώς φαίνεται να είναι η βάση για την κοινωνική ενσωμάτωση και στη συνοχή στην Ευρώπη. Όλοι οι συμμετέχοντες δεσμεύθηκαν να συνεργαστούν με την Επιτροπή έτσι ώστε οι ευρωπαϊκές αξίες να γίνουν αποδεκτές στα πλαίσια της μετανάστευσης και της κοινωνικής Ενσωμάτωσης. 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας παίρνοντας το λόγο, ανέλυσε το πρόβλημα τις μετανάστευσης στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα και αναφέρθηκε στην επίσκεψη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, με τον Αγιότατο Πάπα κ. Φραγκίσκο και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, στο νησί της Λέσβου, όπου έδωσαν το μήνυμα της ειρήνης, της ενότητας, της φιλοξενίας και της αγάπης. 
B4INREMOTE-aHR0cHM6Ly80LmJwLmJsb2dzcG90LmNvbS8tSDlIVGRGRVd2VWcvV0VDWXMtaW9MaEkvQUFBQUFBQUF3ZzAvamNkOUY1YUNUam9MVEp1N2VKVDNJdXo0a0tCbXZBaWZnQ0xjQi9zNjQwL1AwMzMwNTkwMDEwMDItNTk0NTA4LmpwZw==
Μετά την ολοκλήρωση των θέσεων της κάθε θρησκείας ο κ. Αντιπρόεδρος παίρνοντας τον λόγο μεταξύ άλλον ανέφερε: «Οι θρησκευτικοί ηγέτες διαδραματίζουν καίριο ρόλο στην προώθηση της ενσωμάτωσης και της συμμετοχής όλων των μελών των κοινοτήτων τους τους στην Ευρώπη , ώστε να καταστούν ακέραιοι και πλήρεις Ευρωπαίοι, ανεξάρτητα από τον τόπο προέλευσης και τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις. Μέσω του διαλόγου που διεξάγουμε θα προσδιορίσουμε τις κοινές θεμελιώδεις αξίες που μας συνδέουν, αντί της στείρας επιμονής στα θέματα που μας χωρίζουν». Έπειτα από την Press Conference που δόθηκε, όπου οι συμμετέχοντες απήντησαν σε διάφορα ερωτήματα δημοσιογράφων, η συνάντηση συνεχίστηκε με το γεύμα που παρέθεσε ο κ. Frans Timmermans με την παρουσία του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου στους προσκεκλημένους του θρησκευτικούς ηγέτες. 
Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε στον λόγω του ότι: «Η απεύθυνση σε όλες τις κοινότητες και η προσέγγισή τους, συμπεριλαμβανομένων και των θρησκευτικών κοινοτήτων, είναι απαραίτητη για τη δημιουργία και τη διατήρηση μιας κοινωνίας συνοχής, χωρίς αποκλεισμούς για κανέναν. Με την άνοδο του εθνικισμού, της ξενοφοβίας και του εξτρεμισμού, οφείλουμε να εξασφαλίσουμε ότι η κοινωνία μας θα παραμείνει μια ανοιχτή κοινωνία υποδοχής — ειδικά για όσους προσπαθούν να γλιτώσουν από πολέμους και έχουν ανάγκη από διεθνή προστασία — διατηρώντας παράλληλα τις βασικές αξίες και τις αρχές της». 

B4INREMOTE-aHR0cHM6Ly8xLmJwLmJsb2dzcG90LmNvbS8temNGd19NT0Uta1EvV0VDWTNVUDI5VEkvQUFBQUFBQUF3ZzQvQXg4ejhyMXVacXd5YlNSZFlMcFhSckhsZ1NHczdzZEN3Q0xjQi9zNjQwL1AwMzMwNTkwMDE2MDItNzMwNzY0LmpwZw==

Λίγο πριν το τέλος της συνάντησης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας πρότεινε να υπάρχει και μία ετήσια συνάντηση με τη συμμετοχή νέων εκπροσώπων από κάθε θρησκεία, πρόταση η οποία έγινε δεκτή από τον κ. Αντιπρόεδρο. 
Τέλος όλοι δεσμεύθηκαν να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν από τη θέση τους για μια καλύτερη ενωμένη Ευρώπη, η οποία θα σέβεται τη διαφορετικότητα και το δικαιούμαι του κάθε πολίτη να πιστεύει όπου θέλει, σεβόμενος πάντα τον συνάνθρωπό του, τον συμπολίτη του. Η Ευρώπη είναι και θα πρέπει να παραμείνει πάντα ενωμένη.
B4INREMOTE-aHR0cHM6Ly8yLmJwLmJsb2dzcG90LmNvbS8tUHNrRExza2tzNWMvV0VDWS1TX2FDOUkvQUFBQUFBQUF3ZzgvZWFNUXprRDRvWlExWjdWQjV1enRPMVV0cmMyeVlOVy1nQ0xjQi9zNjQwL1AwMzMwNTkwMDI2MDItMjU0NjAwLmpwZw==


Source: http://fanarion.blogspot.com/2016/12/frans-timermmans.html

We encourage you to Share our Reports, Analyses, Breaking News and Videos. Simply Click your Favorite Social Media Button and Share.

Report abuse

Comments

Your Comments
Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Loading...
Top Stories
Recent Stories
 

Featured

 

Top Global

 

Top Alternative

 

Register

Newsletter

Email this story
Email this story

If you really want to ban this commenter, please write down the reason:

If you really want to disable all recommended stories, click on OK button. After that, you will be redirect to your options page.