Read the Beforeitsnews.com story here. Advertise at Before It's News here.
Profile image
By Φως Φαναρίου (Reporter)
Contributor profile | More stories
Story Views
Now:
Last hour:
Last 24 hours:
Total:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΕΛΓΙΟΥ (14-17 ΜΑΪΟΥ 2017)

% of readers think this story is Fact. Add your two cents.



Εγκαθίδρυση Πλατφόρμας Διαρκούς Διαλόγου μεταξύ των Αναγνωρισμένων Θρησκειών και της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης του Βελγίου 
Τους αρχηγούς των Θρησκευτικών Δογμάτων δέχθηκαν ο Πρωθυπουργός της Ομοσπονδιακής Κυβερνήσεως του Βελγίου κ. Charles Michel και ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Koen Geens την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 σε μια πολύωρη συνάντηση. Συγκεντρωμένοι, υπέγραψαν ένα σύμφωνο, μια κοινή διακήρυξη με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για τη δημιουργία και τον σεβασμό των θεμελιωδών αξιών. 
Η Ορθόδοξος Εκκλησία εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρα, επίσημο εκπρόσωπο όλων των ορθοδόξων του Βελγίου. Μετά τα γεγονότα της 22ας Μαρτίου, τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο αρμόδιος επί των Θρησκευτικών θεμάτων Υπουργός Δικαιοσύνης, αποφάσισαν την πραγματοποίηση τακτικών συναντήσεων των εκπροσώπων των έξι αναγνωρισμένων Θρησκειών από το Βελγικό κράτος (Ορθοδόξου Εκκλησίας, Ρωμαιοκαθολικών, Αγγλικανών, Προτεσταντών, του Ισλάμ και του Ιουδαϊσμού), καθώς και των Εκπροσώπων της Λαϊκότητας. 
Με τις δύο πρώτες συναντήσεις που οργανώνονται εκφράζεται η ”οργανωμένη αντίσταση κατά της τρομοκρατίας, του ριζοσπαστισμού και της παντός είδους έκφρασης μίσους”. Μετά από συζήτηση επί της διακήρυξης και της φύσεως του κειμένου, μετά από διαβουλεύσεις και κάποιες μικρές τροποποιήσεις, οι εκπρόσωποι υπέγραψαν το κείμενο. Το κείμενο της διακήρυξης υπενθύμισε την σημαντικότητα του διαλόγου και τις συνεργασίας μεταξύ των θρησκειών και της λαϊκότητας. Πράγματι ”στο Βέλγιο, όπως και αλλού στην Ευρώπη, οι κοινωνίες μας είναι ευάλωτες για πολλούς λόγους. Οι κοινότητες ζουν η μία δίπλα στην άλλη χωρίς να είναι απαραίτητη η μεταξύ τους επαφή” σημειώθηκε στη δήλωση. Οι εκπρόσωποι των θρησκειών και της λαϊκότητας θα συναντώνται κάθε έξι μήνες με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Δικαιοσύνης. 
Η διακήρυξη τονίζει: ”τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι θεμελιώδεις ελευθερίες και η ελευθερία της έκφρασης, η θρησκευτική ελευθερία, η ελευθερία της συνείδησης, η ισότητα ανδρών και γυναικών, ο διαχωρισμός Εκκλησίας και Κράτους, η παράδοση του διαλόγου, η υπεροχή των νόμων του κράτους έναντι των νόμων της κάθε θρησκείας, η ελευθερία επιλογής του τρόπου ζωής είναι αξίες αμετάβλητες και οφείλουμε να τις υπερασπιστούμε. Η αμεροληψία του κράτους επιτρέπει αυτή την ίσων αποστάσεων σχέση μεταξύ των θρησκειών, τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και της ειρήνης σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία όπως η δική μας…”. 
Για την Κυβέρνηση, τα τρομοκρατικά γεγονότα στις Βρυξέλλες και το Παρίσι και το κλίμα πόλωσης που πολλές φορές ακολούθησε, έδειξαν την μεγάλη σημασία του διαρκούς διαλόγου μεταξύ των διαφόρων θρησκειών, των φιλοσοφικών ρευμάτων και των πολιτικών αρχών. ”Μόνο μέσω του διαλόγου θα έχουμε μια κοινωνία ήσυχη”, δήλωσε ο Υπουργός κ. Koen Geens. 
Κατά τον Πρωθυπουργό, κ. Charles Michel, ”είναι σημαντικό να ενθαρρύνουμε τον διαρκή διάλογο μεταξύ των εκπροσώπων των αναγνωρισμένων θρησκειών, των εκπροσώπων της λαϊκότητας και της ομοσπονδιακής κυβερνήσεως, για την προώθηση και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των βασικών αξιών μας, ειδικά εκείνων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων…”, υπενθυμίζοντας ότι ήδη το 2015 και το 2016, ”έχουμε συναντηθεί με τους θρησκευτικούς ηγέτες και τους εκπροσώπους της λαϊκότητας γύρω από ένα τραπέζι. 
Το πρωτόκολλο ενισχύει τον συνεχή διάλογο και τη συνέχεια του, ένα ισχυρό σήμα για την ανάδειξη μιας κοινωνίας εμπιστοσύνης και μιας κοινωνίας ελεύθερης βασισμένης σε αυτές τις αξίες”.
Ακολούθως ο Υπουργός Δικαιοσύνης προσέθεσε: ”Είναι σημαντική η σύναξη γύρω από ένα τραπέζι των εκπροσώπων των διαφόρων θρησκειών και των φιλοσοφικών ρευμάτων. Είναι ο μόνος τρόπος κατανόησης. Πρέπει να ξεπεράσουμε τις διαμάχες και να φέρουμε τους ανθρώπους κοντά, μακριά από τις όποιες διαιρέσεις. Η οργάνωση ενός τέτοιου οργάνου διαλόγου είναι πλέον επιβεβλημένη και ήρθε η ώρα η ώρα της πραγματοποίησης του”.


Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Λιέγη Βελγίου 
Στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Λιέγης λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 14 Μαΐου 2017. 
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η εις πρεσβύτερον χειροτονία του εκ των διακόνων της Ιεράς Μητροπολεώς π. Αθανασίου Xamo, ο οποίος μετονομάστηκε σε π. Σερβάτιο. Ο πατήρ Σερβάτιος είναι έγγαμος κληρικός, έλκει την καταγωγή του από την Αλβανία και έχει μεγαλώσει στην Ελλάδα. Χειροτονήθηκε Διάκονος από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Κομάνων κυρό Γαβριήλ στην Λιέγη, στην ενορία της Εξαρχίας των Ορθοδόξων Ενοριών Ρωσσικής Παραδοσεως εν Ευρώπη του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Πριν από λίγους μήνες εντάχθηκε στον Ιερό Κλήρο της Ιεράς Μητροπολεως Βελγίου. Στο λόγο του ο χειροτονούμενος, συγκινημένος, μνημόνευσε τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Γαβριήλ από τον οποίο έλαβε τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρα για την αποδοχή του αιτήματος του να ενταχθεί στο έμψυχο δυναμικό της Επαρχίας του, την κατά σάρκα του οικογένεια, τους παρισταμένους κληρικούς καθώς και τους ενορίτες της Λιέγης για την αγάπη με την οποία τον περιέβαλαν τους τελευταίους μήνες. 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου στον λόγο του αναφέρθηκε στη θεολογία του μυστηρίου της ιερωσύνης, της χειροτονίας, στους συμβολισμούς του μυστηρίου και στο μεγάλο δώρο του Θεού προς τον άνθρωπο, την τέλεση των Ιερών Μυστηρίων δια της Χάριτος του Παναγίου Πνεύματος. Ακολούθως αναφέρθηκε στο πρόσωπο του πατρός Σερβατίου, στην αγαθή του προαίρεση να διακονήσει το λαό του Θεού, συνιστώντας του πιστότητα προς την Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, υπακοή στο θέλημα της Εκκλησίας, το οποίο σημαίνει υπακοή εις τον τύπον Χριστοῦ ευρισκόμενον επίσκοπον. 
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην επιλογή του νέου ονόματος του νεοχειροτονηθέντος, το οποίο δόθηκε προς τιμήν του Αγίου Σερβατίου, εκ των πρώτων επισκόπων της περιοχής, ο οποίος έζησε τον 4ο αιώνα, και είναι τοπικός άγιος. Όταν ο Άγιος Αθανάσιος ο Αλεξανδρείας ήταν εξόριστος στο Τρίερ, συναντήθηκε με τον Άγιον Σερβάτιο, και οι δύο ιεράρχες έκαναν εκστρατεία ενάντια του Αριανισμού. Συγκινημένος θυμήθηκε μια εμπνευσμένη ομιλία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου το 1994, κατά την επίσκεψη του στο Βέλγιο, στην οποία τόνισε την μεγάλης σημασίας τιμή που πρέπει η τοπική Εκκλησία να αποδίδει στους προ του Σχίσματος Αγίους που έζησαν στην περιοχή. Έτσι θέλοντας να τιμήσει έναν ακόμα Άγιο της Τοπικής Εκκλησίας έδωσε το όνομα του Αγίου Σερβατίου στο νέο κληρικό. 
Αντιφωνώντας ο Ιερατικώς Προϊστάμενος της Ενορίας της Λιέγης, Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Παλαμιανάκης, στην οποία θα υπηρετεί ο π. Σερβάτιος, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αθηναγόρα για το δώρο που έκανε στην Ενορία, να χαρίσει άλλον ένα κληρικό στη διακονία του ποιμνίου της, υποσχόμενος αγαστή συμπόρευση και καλή συνεργασία με τον νέο του συνεφημέριο με τη βοήθεια του Θεού και τις ευχές του Επισκόπου.


Source: http://fanarion.blogspot.com/2017/05/14-17-2017.html



Before It’s News® is a community of individuals who report on what’s going on around them, from all around the world.

Anyone can join.
Anyone can contribute.
Anyone can become informed about their world.

"United We Stand" Click Here To Create Your Personal Citizen Journalist Account Today, Be Sure To Invite Your Friends.

Please Help Support BeforeitsNews by trying our Natural Health Products below!


Order by Phone at 888-809-8385 or online at https://mitocopper.com M - F 9am to 5pm EST

Order by Phone at 866-388-7003 or online at https://www.herbanomic.com M - F 9am to 5pm EST

Order by Phone at 866-388-7003 or online at https://www.herbanomics.com M - F 9am to 5pm EST


Humic & Fulvic Trace Minerals Complex - Nature's most important supplement! Vivid Dreams again!

HNEX HydroNano EXtracellular Water - Improve immune system health and reduce inflammation.

Ultimate Clinical Potency Curcumin - Natural pain relief, reduce inflammation and so much more.

MitoCopper - Bioavailable Copper destroys pathogens and gives you more energy. (See Blood Video)

Oxy Powder - Natural Colon Cleanser!  Cleans out toxic buildup with oxygen!

Nascent Iodine - Promotes detoxification, mental focus and thyroid health.

Smart Meter Cover -  Reduces Smart Meter radiation by 96%! (See Video).

Report abuse

    Comments

    Your Comments
    Question   Razz  Sad   Evil  Exclaim  Smile  Redface  Biggrin  Surprised  Eek   Confused   Cool  LOL   Mad   Twisted  Rolleyes   Wink  Idea  Arrow  Neutral  Cry   Mr. Green

    MOST RECENT
    Load more ...

    SignUp

    Login

    Newsletter

    Email this story
    Email this story

    If you really want to ban this commenter, please write down the reason:

    If you really want to disable all recommended stories, click on OK button. After that, you will be redirect to your options page.