Profile image
By DK-Dansk Folkeparti
Contributor profile | More stories
Story Views

Now:
Last Hour:
Last 24 Hours:
Total:

DF: Kommunale svigt skal straffes

Thursday, July 10, 2014 2:24
% of readers think this story is Fact. Add your two cents.

Christiansborg, torsdag den 10. juli 2014/LO

PRESSEMEDDELELSE

DF: Kommunale svigt skal straffes

Dansk Folkepartis socialordfører, Karin Nødgaard, er dybt rystet over, at en kommune i løbet af bare et år overså 11 alvorlige advarsler om omsorgssvigt af to børn. Hun vil på baggrund af sagen have øget sanktionsmulighederne og sanktionerne overfor kommunale svigt.

- Det her er en frygtelig sag, og ganske tragisk er det langt fra den første af den slags. Vi kan ikke leve med, at en kommune på denne måde vender det blinde øje til en lang række dybt alvorlige advarsler fra politi, skole og borgere. Den form for grove svigt skal simpelthen straffes, siger Karin Nødgaard.

Karin Nødgaard hæfter sig ved, at direktøren fra Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl, mener, at det ikke er mangel på lovgivning, der i skyld i kommunens svigt af de to børn, men derimod at kommunen har svigtet sit ansvar.

- Naturligvis skal vi altid løbende vurdere, om en lovgivning nu er god nok, men i dette tilfælde mener jeg, at vi især skal se på det kommunale ansvar. Der skal være nogle sanktioner for svigt, som er så markante, at kommunerne må oppe sig, siger Karin Nødgaard.

Karin Nødgaard tilføjer, at hun ikke er imponeret over socialminister Manu Sareens (R) og dermed regeringens reaktion på sagen.

- Ministeren siger, uanset hvor mange regler man laver, kan man desværre ikke forhindre, at der er kommuner, som træffer dårlige beslutninger. Han siger ikke et ord om, at kommunerne selvfølgelig skal overholde de regler, og at der skal være en straf, hvis de ikke gør det, siger Karin Nødgaard.


Source: http://www.danskfolkeparti.dk/DF%5FKommunale%5Fsvigt%5Fskal%5Fstraffes.asp

We encourage you to Share our Reports, Analyses, Breaking News and Videos. Simply Click your Favorite Social Media Button and Share.

Report abuse

Comments

Your Comments
Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Top Stories
Recent Stories
 

Featured

 

Top Global

 

Top Alternative

 

Register

Newsletter

Email this story
Email this story

If you really want to ban this commenter, please write down the reason:

If you really want to disable all recommended stories, click on OK button. After that, you will be redirect to your options page.