Read the Beforeitsnews.com story here. Advertise at Before It's News here.
Profile image
By Φως Φαναρίου (Reporter)
Contributor profile | More stories
Story Views
Now:
Last hour:
Last 24 hours:
Total:

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΥΡΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΚΑΛΑΪΤΖΗ: «ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ»

% of readers think this story is Fact. Add your two cents.


Αντ. Στεφ. Παριζιάνος
Τον Μάϊο του τρέχοντος έτους, είχα αναφερθεί στα άκρως αξιόλογα βιβλία – έργα του Σεβ. Μητροπ. Μύρων κ. Χρυσοστόμου: «ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ – ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ – ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙΣ». 
Τότε είχαν εκδοθεί οι πρώτοι 3 τόμοι, τώρα ο Λόγιος και Σεβαστός Ιεράρχης έφθασε και εξέδωσε τον 12ο τόμο. Πραγματικά σπουδαίο έργο και προσπάθεια, η οποία κατέχει θέση κειμηλιακή και ιστορική. Οι κανονισμοί διαβάζονται ωσάν να είναι μυθιστορήματα για την ιστορία της ομογένειας από την περίοδο του Τανζιμάτ (1847) μέχρι και σήμερα. 

Θα αναφέρουμε τους τίτλους δειγματικά ορισμένων Κανονισμών καθότι ο χώρος δεν είναι εδώ κατάλληλος για λεπτομερή αναφορά. Στον τόμο Ι΄ π.χ. υπάρχουν κανονισμοί «Των ελλήνων Κρεοπωλών Κ/πόλεως και προαστίων –Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ- 1919», επίσης αναφέρονται ωσάν επαγγελματικά σωματεία –Υπαλλήλων Ξενοδοχείων- Εστιατορίων- Ζυθοπωλείων και Καφενείων» Η ΟΜΟΝΟΙΑ. Στον τελευταίο τόμο ΙΒ’ περιέχονται οι κανονισμοί «Πολιτιστικών Ιδρυμάτων» «Ελληνικού Φιλολογικού Συνδέσμου», «Κανονισμοί Μουσικών ιδρυμάτων και Μουσικολογίας», «1919 Κανον. του εν Κων/πόλει Συνδέσμου Ιεροψαλτών» και ο Κανονισμός του νεοσύστατου Συνδέσμου μας «ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΡΩΜΑΙΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ – ΣΥΡΚΙ». 
Ορισμένοι κανονισμοί αναφέρονται στην τουρκική και γαλλική γλώσσα κατά τα πρότυπα τους. Διαβάζοντας τα βιβλία αυτά, όπως είχα τονίσει, μας εκπλήσσει η σπουδαία οργάνωση όλων των μειζόνων ιδρυμάτων, κοινοτήτων, συνδέσμων, συλλόγων κλπ. κάτι που μας λείπει ριζικά σήμερα. 
Δυστυχώς μετά την μεταπολίτευση ακυρώθηκαν τα πάντα που ίσχυαν στην Οθωμανική αυτοκρατορία και από την ίδρυση της Δημοκρατίας μέχρι και σήμερα δεν καταφέραμε να οργανωθούμε, το Πατριαρχείο μας δεν έχει νομική υπόσταση, οι κοινότητες μας στερούνται καταστατικών κ.ά. Ευχόμεθα και ευελπιστούμε πάντοτε ότι μια μέρα θα λυθούν. 
Στο τέλος υπάρχουν συμπερασματικές σκέψεις του συγγραφέα, στις οποίες αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Από όσα είμαι σε θέση να γνωρίζω και παρά τους κόπους και το χάσιμο πολύτιμου χρόνου, περίπου πέντε ετών, η παρούσα συλλογή μου είναι ελλιπέστατη σκεπτόμενος ότι και όσα παραθέτω είναι ρανίσματα και μόνο κανονισμών εταιρειών, συλλόγων, φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, νοσοκομείων, φιλανθρωπικών καταστημάτων, εταιρειών, λεσχών, σχολείων συσσιτίων και άλλων ευαγών καθιδρυμάτων και οργανισμών» και καταλήγει ο συγγραφέας λέγοντας: «Ζητώ συγγνώμη από τους αναγνώστες μου για το απρόσμενο τέλος! Πάντως ναυαγοσώστης ούτε ήμουνα ούτε πρόκειται να γίνω!». Και έπεται συνέχεια. 
Φυσικά δεν συμφωνούμε για την ζήτηση συγνώμης, το έργο αυτό θα μείνει εσαεί στην ιστορία της Ομογένειας και οφείλουμε θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες στον Άγιο Μύρων για τον κόπο και μόχθο που κατέβαλε και τον ευχαριστώ και πάλι για την τιμή να με αφιερώσει όλο το έργο και τον εκφράζω θερμά συγχαρητήρια για το συγγραφικό του έργο, για το οποίο εύχομαι να έχει δύναμη και υγεία για τη συνέχιση του. 
Πέρα 10 Οκτωβρίου 2020 Source: http://fanarion.blogspot.com/2020/10/blog-post_68.htmlBefore It’s News® is a community of individuals who report on what’s going on around them, from all around the world.

Anyone can join.
Anyone can contribute.
Anyone can become informed about their world.

"United We Stand" Click Here To Create Your Personal Citizen Journalist Account Today, Be Sure To Invite Your Friends.

Please Help Support BeforeitsNews by trying our Natural Health Products below!


Order by Phone at 888-809-8385 or online at https://mitocopper.com M - F 9am to 5pm EST


Order by Phone at 888-809-8385 or online at https://www.herbanomic.com M - F 9am to 5pm EST


Humic & Fulvic Trace Minerals Complex - Nature's most important supplement! Vivid Dreams again!

Ultimate Clinical Potency Curcumin - Natural pain relief, reduce inflammation and so much more.

MitoCopper - Bioavailable Copper destroys pathogens and gives you more energy. (See Blood Video)
Oxy Powder - Natural Colon Cleanser!  Cleans out toxic buildup with oxygen! 
Nascent Iodine - Promotes detoxification, mental focus and thyroid health.
Smart Meter Cover -  Reduces Smart Meter radiation by 96%!  (See Video)

Immusist Beverage Concentrate - Proprietary blend, formulated to reduce inflammation while hydrating and oxygenating the cells.

Report abuse
Loading...
Loading...

Comments

Your Comments
Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

MOST RECENT
Load more ...

SignUp

Login

Newsletter

Email this story
Email this story

If you really want to ban this commenter, please write down the reason:

If you really want to disable all recommended stories, click on OK button. After that, you will be redirect to your options page.