Read the Beforeitsnews.com story here. Advertise at Before It's News here.
Profile image
By Φως Φαναρίου (Reporter)
Contributor profile | More stories
Story Views
Now:
Last hour:
Last 24 hours:
Total:

ΑΓΟΡΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΣΤΟ Duisburg ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ (ΦΩΤΟ)

% of readers think this story is Fact. Add your two cents.


Όταν πριν από σαράντα χρόνια ενθρονιζόταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος κατά τον ενθρονιστήριο λόγο του, μεταξύ άλλων προτεραιοτήτων ανακοίνωσε ως βασικό όραμά του την δημιουργία μιας „μικρής πατρίδας“ στην κάθε ενορία, με την απόκτηση ιερών ναών και άλλων κτηρίων, κατάλληλων για την υλοποίηση αυτού του οράματος. Και πραγματικά, όλες οι ενορίες που υπήρχαν τότε απόκτησαν τους δικούς τους χώρους. Όμως με την παρέλευση του χρόνου, οι ποιμαντικές ανάγκες αυξήθηκαν, με αποτέλεσμα την δημιουργία και άλλων ενοριών, κι έτσι το όραμα για την δημιουργία „μικρών πατρίδων“ όπως είναι φυσικό επεκτείνεται.

Την υλοποίηση αυτού του οράματος ζήσαμε ως Μητρόπολη αυτές τις μέρες στην ενορία των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην ενορία μας, στην πόλη Duisburg του κρατιδίου της Κάτω Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Η ενορία αυτή ιδρύθηκε την 1η Δεκεμβρίου 2005 με την απόσπαση της πόλης Duisburg κι άλλων μικρότερων περιοχών από την ενορία του Krefeld. Όλο το διάστημα της λειτουργίας της ως τμήμα της ενορίας του Klefeld, η ενορία του Duisburg στεγάστηκε σε διάφορους χώρους και από τα τέλη του έτους 2002 της παραχωρήθηκε ο προτεσταντικός ναός Friedenskirche την αρχή με ενοικιοστάσιο και στη συνέχεια, από το έτος 2005 και μετά, χωρίς ενοίκιο για είκοσι χρόνια.

Ο ναός εξοπλίσθηκε, διακοσμήθηκε και αγιογραφήθηκε με τις συντονισμένες προσπάθειες των ενοριτών, του πρώτου εφημερίου της μακαριστού οικονόμου π. Ιωάννη Μανώλη και τον τελευταίο χρόνο από τον τωρινό εφημέριό της πρωτοπρεσβύτερο π. Μιχαήλ Χαλκιαδάκη. Αξίζει να σημειωθεί και η ουσιαστική συμβολή στην ανάπτυξη της ενορίας, αλλά και στην αγορά του ναού του πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου π. Παναγιώτου Τσουμπακλή, πρώην αρχιδιακόνου του Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνου, ο οποίος από λαϊκός ακόμη, ως κάτοικος της ενορίας ενδιαφέρθηκε για την ίδρυση και την στερέωσή της.

Από το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2020 ο ναός αυτός περιήλθε στην ιδιοκτησία της Μητροπόλεώς μας, αφού μετά από μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις αγοράστηκε από την ενορία μας στο Duisburg.

Σε μια εποχή που ο κορωνοϊός έχει αλλάξει στην κυριολεξία τους ρυθμούς της ζωής μας και οδηγεί τους περισσότερους σε αναθεώρηση σκέψεων και προγραμματισμού, η Μητρόπολή μας συνεχίζει να εργάζεται με αφοσίωση και αυταπάρνηση για την διακονία του πιστού λαού μας. Όλο αυτό το διάστημα που έχουν επιβληθεί αυστηρά περιοριστικά μέτρα με αποτέλεσμα η μεταξύ μας συναναστροφή να είναι δύσκολη ο Ποιμενάρχης μας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος, δεν επέτρεψε να ορισθεί ως τοποτηρητής της Μητροπόλεώς του ο κορωνοϊός και να κάνει ό,τι θέλει, αλλά συνεχίζει με τον ίδιο παλμό και με αμείωτο το πατρικό του ενδιαφέρον να ταξιδεύει σε όλη τη Γερμανία για να συναντά και να εμψυχώνει το ποίμνιό του. 

Έτσι, το Σαββατοκύριακο 3-4 Οκτωβρίου 2020 βρέθηκε στην ενορία του Duisburg για να υπογράψει το συμβόλαιο αγοράς του ναού και την Κυριακή τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας που επιβάλλει ο νόμος, να τελέσει την πρώτη Θεία Λειτουργία, στον δικό μας πλέον ναό. Το γεγονός ότι λόγω μέτρων το εκκλησίασμα ήταν ελάχιστο, δεν μειώνει την χαρά μας, ούτε ελαττώνει την αισιοδοξία μας ότι κι εδώ στην ενορία μας στο Duisburg όλα καλά θα πάνε χάριτι Θεού.

Ευχόμαστε γρήγορα να απαλλαγούμε από την μάστιγα της πανδημίας και να αξιωθούμε αθρόας συμμετοχής στα εγκαίνια του άρτι αποκτηθέντος ιερού ναού μας.

Αρχιμ. Γεράσιμος Φραγκουλάκης


Source: http://fanarion.blogspot.com/2020/10/duisburg.html


Before It’s News® is a community of individuals who report on what’s going on around them, from all around the world.

Anyone can join.
Anyone can contribute.
Anyone can become informed about their world.

"United We Stand" Click Here To Create Your Personal Citizen Journalist Account Today, Be Sure To Invite Your Friends.

Please Help Support BeforeitsNews by trying our Natural Health Products below!


Order by Phone at 888-809-8385 or online at https://mitocopper.com M - F 9am to 5pm EST

Order by Phone at 866-388-7003 or online at https://www.herbanomic.com M - F 9am to 5pm EST

Order by Phone at 866-388-7003 or online at https://www.herbanomics.com M - F 9am to 5pm EST


Humic & Fulvic Trace Minerals Complex - Nature's most important supplement! Vivid Dreams again!

HNEX HydroNano EXtracellular Water - Improve immune system health and reduce inflammation.

Ultimate Clinical Potency Curcumin - Natural pain relief, reduce inflammation and so much more.

MitoCopper - Bioavailable Copper destroys pathogens and gives you more energy. (See Blood Video)

Oxy Powder - Natural Colon Cleanser!  Cleans out toxic buildup with oxygen!

Nascent Iodine - Promotes detoxification, mental focus and thyroid health.

Smart Meter Cover -  Reduces Smart Meter radiation by 96%! (See Video).

Report abuse

    Comments

    Your Comments
    Question   Razz  Sad   Evil  Exclaim  Smile  Redface  Biggrin  Surprised  Eek   Confused   Cool  LOL   Mad   Twisted  Rolleyes   Wink  Idea  Arrow  Neutral  Cry   Mr. Green

    MOST RECENT
    Load more ...

    SignUp

    Login

    Newsletter

    Email this story
    Email this story

    If you really want to ban this commenter, please write down the reason:

    If you really want to disable all recommended stories, click on OK button. After that, you will be redirect to your options page.