Read the Beforeitsnews.com story here. Advertise at Before It's News here.
Profile image
By Φως Φαναρίου (Reporter)
Contributor profile | More stories
Story Views
Now:
Last hour:
Last 24 hours:
Total:

ΔΡΙΜΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΤΟΝ ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ

% of readers think this story is Fact. Add your two cents.


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Με σημερινή ανακοίνωσή του το Γραφείο επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών της Μητροπόλεως Πειραιώς επιτίθεται στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, επειδή αναγνώρισε την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας. 
Στο εν λόγω κείμενο ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ χαρακτηρίζει «άστοχη αυτή την ενέργεια του Mακ. κ. Χρυσοστόμου» και θεωρεί πως «ενέχει και άλλες σοβαρές εθνικές παραμέτρους, τις οποίες, όπως φαίνεται, δεν τις «ζύγισε» καλά ο Μακαριώτατος». 
Η ανακοίνωση κλείνει «εκφράζοντας την πεποίθηση πως η βεβιασμένη, αντικανονική και εθνικά επιβλαβής αυτή ενέργεια του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, είναι προϊόν πίεσης από διεθνή κέντρα, τα οποία θέλουν μια Ορθοδοξία αποδυναμωμένη, διαιρεμένη, διχασμένη και ανίσχυρη να επιτελέσει την υψηλή σωστική της αποστολή στον Ορθόδοξο κόσμο. Μια Ορθοδοξία, η οποία δεν θα στέκεται σοβαρό εμπόδιο στα σύγχρονα τεκταινόμενα και τις σκοτεινές επιδιώξεις της διεθνούς διπλωματίας και πολιτικής, τουτ’ έστιν, της ολοκληρώσεως των επιδιώξεων της Νέας Τάξεως Πραγμάτων. Παρακαλούμε τον Μακαριώτατο, έχοντας επίγνωση της υψηλής του εκκλησιαστικής αποστολής, να ανακαλέσει πάραυτα την απόφασή του αυτή, η οποία, όχι μόνο δεν θα ωφελήσει την Ορθοδοξία, όπως ισχυρίζεται, αλλά θα γίνει πρόξενος πολλών δεινών!» 
Εν ποία εξουσία ο Πειραιώς Σεραφείμ ασκεί τέτοια κριτική στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου; Θα πει κανείς ότι τα συνηθίζει κάτι τέτοια ο άγιος Πειραιώς. Αλλά εδώ πάει παρά πέρα όταν κάνει λόγο για «εθνικά επιβλαβή ενέργεια του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου που είναι προϊόν πίεσης από διεθνή κέντρα»
Κατηγορεί, δηλ., ο Πειραιώς τον Κύπρου Χρυσόστομο για επιπολαιότητα στο Κυπριακό; Και τον θεωρεί οιονεί αχυράνθρωπο «διεθνών κέντρων» και στο τέλος …απειλεί ότι έρχονται πολλά δεινά λόγω της απόφασης του Κύπρου να αναγνωρίσει την Αυτοκεφαλία της Ουκρανίας; Αυτά, Δεσπότη μου, άγιε Πειραιώς, – με το θάρρος της πολυχρόνιας γνωριμίας μας – είναι αστεία πράγματα. 

Γράφετε ακόμα ότι «το ουκρανικό Αυτοκέφαλο προωθήθηκε και επιβλήθηκε για να εξυπηρετηθούν γεωπολιτικοί και στρατηγικοί στόχοι των δυτικών κυβερνήσεων και ιδιαίτερα των Η.Π.Α., η οποία επιδιώκει να αποσπάσει ολοκληρωτικά, (πολιτικά, οικονομικά και εκκλησιαστικά), την Ουκρανία από την σφαίρα επιρροής της Ρωσίας». 
Το ότι οι Ουκρανοί – στην πλειοψηφία τους, τουλάχιστον – θέλουν να απογαλακτιστούν από την «μαμά» Ρωσία, δεν σας λέει κάτι; Και επιτέλους γιατί να έχει εκκλησιαστική σφαίρα επιρροής η Ρωσία σε ένα ανεξάρτητο, πλέον, κράτος, όπως η Ουκρανία; 
Αν κάποιους στην Ελλάδα τους ενοχλεί η όποια πολιτική των Η.Π.Α. στην Ουκρανία, εμάς μας ενοχλεί η αντίστοιχη ρωσική πολιτική. Όσο η Ουκρανική Αυτοκεφαλία είναι προϊόν πίεσης της Δύσης, άλλο τόσο είναι και της «Αγίας» Ρωσίας, η οποία σπαράζει και αφρίζει όταν κάποια Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία αναγνωρίζει την Ουκρανία. 
Η πολιτική της Ρωσίας στην αναχαίτιση του Ουκρανικού Αυτοκεφάλου είναι απολύτως κομμουνιστική. Αυτό δεν μπορεί να μην το βλέπει ο ευφυής άγιος Πειραιώς. Αλλά δεν μπορεί να καταπιεί, κατά πως φαίνεται, ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. 
Ελπίζω πως δεν θα μιμηθεί τον άγιο Ταμασού και δεν θα φορέσει λευκό επανωκαλύμμαυχο…
Καλό θα ήταν, επίσης, να μη μιλάει για «Πανορθόδοξο Σύνοδο» ο άγιος Πειραιώς, μιας και πολέμησε λυσσαλέα την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας. 
Εκτός και εννοεί μία Πανορθόδοξη που θα συγκαλέσει εκείνος, με τις δικές του προδιαγραφές.Source: http://fanarion.blogspot.com/2020/11/blog-post_92.htmlBefore It’s News® is a community of individuals who report on what’s going on around them, from all around the world.

Anyone can join.
Anyone can contribute.
Anyone can become informed about their world.

"United We Stand" Click Here To Create Your Personal Citizen Journalist Account Today, Be Sure To Invite Your Friends.

Please Help Support BeforeitsNews by trying our Natural Health Products below!


Order by Phone at 888-809-8385 or online at https://mitocopper.com M - F 9am to 5pm EST


Order by Phone at 888-809-8385 or online at https://www.herbanomic.com M - F 9am to 5pm EST


Humic & Fulvic Trace Minerals Complex - Nature's most important supplement! Vivid Dreams again!

Ultimate Clinical Potency Curcumin - Natural pain relief, reduce inflammation and so much more.

MitoCopper - Bioavailable Copper destroys pathogens and gives you more energy. (See Blood Video)
Oxy Powder - Natural Colon Cleanser!  Cleans out toxic buildup with oxygen! 
Nascent Iodine - Promotes detoxification, mental focus and thyroid health.
Smart Meter Cover -  Reduces Smart Meter radiation by 96%!  (See Video)

Immusist Beverage Concentrate - Proprietary blend, formulated to reduce inflammation while hydrating and oxygenating the cells.

Report abuse
Loading...
Loading...

Comments

Your Comments
Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

MOST RECENT
Load more ...

SignUp

Login

Newsletter

Email this story
Email this story

If you really want to ban this commenter, please write down the reason:

If you really want to disable all recommended stories, click on OK button. After that, you will be redirect to your options page.