Read the Beforeitsnews.com story here. Advertise at Before It's News here.
Profile image
By Φως Φαναρίου (Reporter)
Contributor profile | More stories
Story Views
Now:
Last hour:
Last 24 hours:
Total:

Η χειροτονία του Επισκόπου Αμάστριδος Σπυρίδωνος στην Καλιφόρνια

% of readers think this story is Fact. Add your two cents.


Του Θεοδώρου Καλμούκου

Εθνικός Κήρυξ
ΒΟΣΤΩΝΗ.Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος προέστη στην εις Επίσκοπο χειροτονία του Επισκόπου Αμάστριδος Σπυρίδωνα (Κέζιου) στον ιερό ναό του Τιμίου Σταυρού στην πόλη Belmont της Καλιφόρνιας. Ο Αρχιεπίσκοπος ήταν συμπαραστατούμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτα, τον Μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμο, τον εκκλησιάρχη της Θεολογικής Σχολής Βοστώνης Αρχιμανδρίτη Αθηναγόρα Ζηλιασκόπουλο, πλειάδα ιερέων και δύο διακόνους. 
Στον περικαλλή ναό του Τιμίου Σταυρού στον οποίον προϊσταμενεύει ο πρωτοπρεσβύτερος Πήτερ Σάλμας εκκλησιάσθηκαν δεκάδες πιστοί τηρουμένων των επιτρεπόμενων αριθμών και των προληπτικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. 
Υπενθυμίζεται ότι ο πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Κέζιος εκλέχτηκε μαζί με άλλους δύο τους Αρχιμανδρίτες Ιωάννη Κωνσταντίνου και Τιμόθεο Μπακάκο βοηθοί Επίσκοποι του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου διαλαμψασασών Επισκοπών Φωκαίας και Εξαμιλίου αντίστοιχα. Ο νεοχειροτονηθείς Επίσκοπος Αμάστριδος -εκκλησιαστική επαρχία στον Πόντο- προέρχεται από τον έγγαμο κλήρο, έχει παιδιά και εγγόνια, εξεδήμησε η πρεσβυτέρα του και περιήλθε σε χηρεία. Με την πάροδο των ετών προχειρίστηκε στο οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη και προ μηνών του προτάθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο η επισκοποίησή του σε αναγνώριση της πολυετούς ευδόκιμης διακονίας του στην Εκκλησία και ιδιαίτερα στο έργο των μεταφράσεων λειτουργικών βιβλίων και πιο ξεχωριστά της Ακολουθίας του Ορθρου σε όλη την Οκτώηχο από την ελληνική στην αγγλική γλώσσα. Στην αρχή δεν απεδέχθη την πρόταση του Αρχιεπισκόπου για επισκοποίηση, πλην όμως βαθμηδόν εκάμφθη με την επιμονή του Αρχιεπισκόπου και τη συναίνεση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. 
Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος αφού μίλησε πρώτα στην Αγγλική, στη συνέχεια είπε θα «μιλήσω και στην Ελληνική γιατί είναι η γλώσσα της καρδιάς μου» και τόνισε πως «ο νέος μας Επίσκοπος δεν είχε ανάγκη να γίνει Επίσκοπος. Δεν το ήθελε, δεν τον ενδιέφερε, δεν το χρειαζόταν. Τον παρακάλεσα να γίνει διότι η Εκκλησία χρειαζόταν ένα τέτοιο παράδειγμα ενός ιερέα έγγαμου ο οποίος υπηρέτησε παραδειγματικά και υποδειγματικά την Εκκλησία μας εδώ στην Αμερική για τόσα χρόνια, άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του ιδιαίτερα στη Λειτουργική ζωή της Εκκλησίας μας. Εσωσε Ιερές Ακολουθίες της Εκκλησίας μας που αν δεν τις μετέφραζε, αν δεν τις έφτιαχνε και αν δεν τις ετοίμαζε και δεν τις έστελνε εκείνος στους ιερείς της Αμερικής δεν θα μπορούσαμε σήμερα να τις κάνουμε. Αυτή είναι η προσφορά αυτού του ανθρώπου». 


Συμπλήρωσε πως «αυτό είναι το ένα, το δεύτερο είναι ότι ο έγγαμος κλήρος οι νυμφευμένοι παπάδες δεν γίνονται αρχιερείς όχι γιατί δεν το αξίζουν, πολλοί από αυτούς αξίζουν περισσότερο από εμάς να γίνουν αρχιερείς. Απλά ο καθένας έχει διαφορετική θέση στην Εκκλησία και διαφορετικά καθήκοντα. Εκείνοι επέλεξαν το πιο δύσκολο καθήκον να υπηρετήσουν σε μία και να υπηρετήσουν εσάς τους ανθρώπους της από άλλη θέση. Οι έγγαμοι κληρικοί είναι οι μεγαλύτεροι ήρωες, είναι οι πιο αξιέπαινοι από εμάς που είμαστε άγαμοι, δεν έχουμε οικογένεια και όλη μας η ζωή είναι αφιερωμένη μόνο στην υπηρεσία και τη διοίκηση της Εκκλησίας. Ηθελα στο πρόσωπό του να τιμήσω όλους τους έγγαμους ιερείς». 
Ο Αρχιεπίσκοπος πρόσθεσε πως «τον παρακάλεσα με πολλή επιμονή και το δέχθηκε. Πρέπει να σας πω ότι μου είπε όχι την πρώτη φορά, όχι τη δεύτερη φορά, αλλά προσπάθησα, τον παρακάλεσα διότι θέλω η Εκκλησία μας να μην υποτιμά τον έγγαμο κλήρο και να μην υπερεκτιμά τους άγαμους, τους μοναχούς και τις μοναχές διότι δεν υπάρχει ένας δρόμος για τον παράδεισο, για την αγιότητα και τη σωτηρία, υπάρχουν πολλοί δρόμοι, κι όλοι οι δρόμοι στην Εκκλησία είναι σεβαστοί». 
Ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος στην ομιλία του απευθύνθηκε με λόγια φιλόφρονα στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο λέγοντας πως «θα ήθελα να σας καλωσορίσω και πάλι γιατί στο βραχύ της Αρχιεπισκοπίας σας μέχρι στιγμής έχετε έλθει σε μας πολλές φορές και σήμερα ήλθατε άλλη μία φορά κομίζοντας την αγάπη και την ελπίδα όπως πάντοτε και κάνατε τους ανθρώπους μας εδώ να νιώσουν πιο κοντά στον Αρχιεπίσκοπό τους». Ο Μητροπολίτης Γεράσιμος τόνισε πως «η Εκκλησία μας είναι μία, η Αρχιεπισκοπή μας είναι μία και ο ποιμενάρχης μας είναι ένας». 
Είπε ακόμα πως «ήλθατε και μας δώσατε την ελπίδα ότι η Αρχιεπισκοπή μας πηγαίνει μπροστά, είναι σε καλά χέρια. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που ήλθατε, βεβαίως και τον αγαπητό μου φίλο και συμμαθητή στη Θεολογική Σχολή τον Αγιο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας τον κ. Νικήτα». 
Ο νεοχειροτονηθείς Επίσκοπος Αμάστριδος Σπυρίδων με συγκίνησε, ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και την περί Αυτόν Ιερά Σύνοδο για την εμπιστοσύνη και την εκλογή, τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο με του οποίου την επιμονή και πρόταξη εξελέγη Επίσκοπος, τον Μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμο, τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτα, τους ιερείς και διακόνους, το ευλαβές εκκλησίασμα και την οικογένειά του, τα παιδιά και τα εγγόνια του.
 Source: http://fanarion.blogspot.com/2020/11/blog-post_16.htmlBefore It’s News® is a community of individuals who report on what’s going on around them, from all around the world.

Anyone can join.
Anyone can contribute.
Anyone can become informed about their world.

"United We Stand" Click Here To Create Your Personal Citizen Journalist Account Today, Be Sure To Invite Your Friends.

Please Help Support BeforeitsNews by trying our Natural Health Products below!


Order by Phone at 888-809-8385 or online at https://mitocopper.com M - F 9am to 5pm EST

Order by Phone at 888-388-7003 or online at https://www.herbanomic.com M - F 9am to 5pm EST

Order by Phone at 888-388-7003 or online at https://www.herbanomics.com M - F 9am to 5pm EST


Humic & Fulvic Trace Minerals Complex - Nature's most important supplement! Vivid Dreams again!

HNEX HydroNano EXtracellular Water - Improve immune system health and reduce inflammation

Ultimate Clinical Potency Curcumin - Natural pain relief, reduce inflammation and so much more.

MitoCopper - Bioavailable Copper destroys pathogens and gives you more energy. (See Blood Video)
Oxy Powder - Natural Colon Cleanser!  Cleans out toxic buildup with oxygen! 
Nascent Iodine - Promotes detoxification, mental focus and thyroid health.
Smart Meter Cover -  Reduces Smart Meter radiation by 96%!  (See Video)

Immusist Beverage Concentrate - Proprietary blend, formulated to reduce inflammation while hydrating and oxygenating the cells.

Report abuse
Loading...

  Comments

  Your Comments
  Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

  MOST RECENT
  Load more ...

  SignUp

  Login

  Newsletter

  Email this story
  Email this story

  If you really want to ban this commenter, please write down the reason:

  If you really want to disable all recommended stories, click on OK button. After that, you will be redirect to your options page.