Read the Beforeitsnews.com story here. Advertise at Before It's News here.
Profile image
By Φως Φαναρίου (Reporter)
Contributor profile | More stories
Story Views
Now:
Last hour:
Last 24 hours:
Total:

Διαδικτυακή Ημερίδα της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης για την Κλιματική Κρίση και τα Ακραία Φαινόμενα (ΒΙΝΤΕΟ)

% of readers think this story is Fact. Add your two cents.


Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης πραγματοποίησε Ημερίδα (webinar) τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020, με θέμα: «Κλιματική Κρίση και Ακραία Φαινόμενα», με στόχο την προσπάθεια εξαγωγής απαντήσεων πάνω στο κρίσιμο θέμα που βιώνουμε σε κάθε γωνιά της Κρήτης, αλλά και ολόκληρου του πλανήτη: της κλιματικής κρίσης και των ακραίων φαινομένων, που μάς προξενούν πολλά ερωτήματα για το μέλλον. 
Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, αφού πρώτα ευχαρίστησε τους ομιλητές για τη συμμετοχή, τους οποίους και καλωσόρισε, ανέπτυξε έπειτα τον προβληματισμό του, με γενική θεματική: Βιώνοντας Ακραία Φαινόμενα – Θέτοντας Ερωτήματα και τόνισε πως η ικανότητά μας για την επανεκκίνηση είναι ακόμη πιο ισχυρή από ποτέ και πως η ανάληψη της ευθύνης και της –εκ μέρους μας δράσης– είναι στις ημέρες μας, ακόμη πιο επιτακτική, πριν να γίνει η κατάσταση μη αναστρέψιμη.

Αμέσως μετά, τον λόγο έλαβε η κα Μαρία Σπυράκη, Ευρωβουλευτής, Αναπληρώτρια Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία αναλύοντας το θέμα: Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία ως Εργαλείο Έναντι της Κλιματικής Κρίσης: Επικουρώντας τις Περιφέρειες, τόνισε ότι η Ε.Ε. είναι αποφασισμένη να λάβει άμεσα μέτρα, στοχεύοντας σε μηδενικές καθαρές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου το 2050. Η κα Σπυράκη ανέφερε ότι η κλιματική απειλή για την Ευρώπη είναι παρούσα, οπότε η χάραξη νέας περιβαλλοντικής πολιτικής είναι επιτακτική για όλες τις Περιφέρειες, με τη συμμετοχή των πολιτών να είναι απολύτως απαραίτητη. 
Στη συνέχεια, ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Συνολάκης, Πρόεδρος της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής στην Ελλάδα και Διευθυντής του Κολλεγίου Αθηνών, παρουσίασε την ομιλία του με θέμα: Κλιματική Κρίση: Συσχετίζοντας Ακραία φαινόμενα – Προβληματισμοί για το Μέλλον της Ανθρωπότητας. Κατά τον κ. Συνολάκη, το χειρότερο σενάριο για τις καταστροφικές επιπτώσεις από την έξαρση των ακραίων καιρικών φαινομένων, θα επαληθευθεί με μαθηματική ακρίβεια, αν συνεχίσουμε να παραμένουμε σε απραξία, παρουσιάζοντας διαφάνειες που φανερώνουν τους κινδύνους ειδικά της διάβρωσης των ακτών, κάνοντας σαφές ότι είναι επιβεβλημένο να γίνουν καίρια έργα πρόληψης όχι αποσπασματικού χαρακτήρα, αλλά σε επίπεδο ευρύτερων περιφερειών με ορίζοντα πολλών δεκαετιών, καθώς ό,τι γίνεται σήμερα θα επηρεάσει με δραματικό τρόπο τις μελλοντικές γενεές. 
Ακολούθως, η κα Θεοδότα Νάντσου, Επικεφαλής Πολιτικής WWF Ελλάς, μίλησε με θέμα: Η Κοινωνική Διάσταση της Κλιματικής Κρίσης και των Ακραίων Φαινομένων, αναλύοντας τις κοινωνικές επιπτώσεις που προέρχονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, καθώς και την προσφορά του WWF ως γέφυρας διαλόγου για την ουσιαστική αντιμετώπιση των φλεγόντων ζητημάτων, που αφορούν το φυσικό περιβάλλον, υπογραμμίζοντας τη σημασία της δίκαιης μετάβασης για όλους, με τερματισμό των εξορύξεων και παράλληλη στροφή στις ήπιες μορφές ενέργειας, ως έργα που πρέπει να γίνονται με υποδειγματικό σεβασμό στη φύση και στη βιοποικιλότητα. 
Ο κ. Νικόλαος Καλογερής, Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, στη συνέχεια, ανέπτυξε το θέμα: Οι Συνέπειες των Ακραίων Φαινομένων σε Τοπικό Επίπεδο και Μέτρα Θωράκισης, αναφέροντας τις καταστροφικές επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης –μέσα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα– σε τοπικό επίπεδο, καθώς και τις δράσεις αντιμετωπίσεώς τους, εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναφέροντας συγκεκριμένες στρατηγικές που χαράσσει και έργα που πραγματοποιεί η Περιφέρεια. 
Τέλος, ο κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, Δήμαρχος Πλατανιά, αφού συνεχάρη την ΟΑΚ για την πρωτοβουλία οργάνωσης της συζήτησης, μίλησε με θέμα: Μπορούν οι Δήμοι να Αντέξουν τα Ακραία Φαινόμενα; Σύνταξη Σχεδίων για την Κλιματική Κρίση & Καλές Πρακτικές στο Δήμο Πλατανιά, αναλύοντας τις πρωτοβουλίες και τον σχεδιασμό που γίνεται, δεδομένων των πληγών που άφησαν τα φαινόμενα που έπληξαν τον Δήμο τα τελευταία χρόνια. 
Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και μεταδόθηκε από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της ΟΑΚ, δίδοντας με τον τρόπο αυτό, την ευκαιρία για συμμετοχή και δημιουργική συζήτηση εκ μέρους του κοινού, στην Ανοιχτή Συζήτηση που ακολούθησε, με τη διατύπωση ενδιαφερόντων ερωτημάτων, δεδομένου ότι έγινε σύνδεση της Ευρωπαϊκής πολιτικής, με τις απόψεις της επιστημονικής κοινότητας και των περιβαλλοντικών οργανώσεων, με αποδέκτη την Περιφέρεια και τον Δήμο, που καλούνται να πάρουν μέτρα, ως απάντηση στις προκλήσεις που επιτάσσει η κλιματική κρίση. Τον συντονισμό της Ημερίδας είχε ο Επιστημονικός Συνεργάτης του Ιδρύματος και Υπεύθυνος του Ινστιτούτου Θεολογίας και Οικολογίας, Παραρτήματος της ΟΑΚ, Αντώνης Καλογεράκης. Source: http://fanarion.blogspot.com/2020/12/blog-post_44.htmlBefore It’s News® is a community of individuals who report on what’s going on around them, from all around the world.

Anyone can join.
Anyone can contribute.
Anyone can become informed about their world.

"United We Stand" Click Here To Create Your Personal Citizen Journalist Account Today, Be Sure To Invite Your Friends.

Please Help Support BeforeitsNews by trying our Natural Health Products below!


Order by Phone at 888-809-8385 or online at https://mitocopper.com M - F 9am to 5pm EST


Order by Phone at 888-809-8385 or online at https://www.herbanomic.com M - F 9am to 5pm EST


Humic & Fulvic Trace Minerals Complex - Nature's most important supplement! Vivid Dreams again!

HNEX HydroNano EXtracellular Water - Improve immune system health and reduce inflammation

Ultimate Clinical Potency Curcumin - Natural pain relief, reduce inflammation and so much more.

MitoCopper - Bioavailable Copper destroys pathogens and gives you more energy. (See Blood Video)
Oxy Powder - Natural Colon Cleanser!  Cleans out toxic buildup with oxygen! 
Nascent Iodine - Promotes detoxification, mental focus and thyroid health.
Smart Meter Cover -  Reduces Smart Meter radiation by 96%!  (See Video)

Immusist Beverage Concentrate - Proprietary blend, formulated to reduce inflammation while hydrating and oxygenating the cells.

Report abuse
Loading...

  Comments

  Your Comments
  Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

  MOST RECENT
  Load more ...

  SignUp

  Login

  Newsletter

  Email this story
  Email this story

  If you really want to ban this commenter, please write down the reason:

  If you really want to disable all recommended stories, click on OK button. After that, you will be redirect to your options page.