Read the Beforeitsnews.com story here. Advertise at Before It's News here.
Profile image
By Φως Φαναρίου (Reporter)
Contributor profile | More stories
Story Views
Now:
Last hour:
Last 24 hours:
Total:

Η ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙ ΡΩΣΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

% of readers think this story is Fact. Add your two cents.Πανό από την Πατριαρχική Επίσκεψη στο Κίεβο το 2008
Του ειδικού στρατιωτικού και πολιτικού αναλυτή Αλέξανδρου Κοβαλένκο 
Οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες, χρησιμοποιώντας δομές-μαριονέτες τους στην Ουκρανία, ξεκίνησαν μια μεγάλη εκστρατεία παραπληροφόρησης για να δυσφημίσουν και να υπονομεύσουν από μέσα την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. 
Το τρέχον έτος 2021 ξεκίνησε με μια σειρά επιχειρήσεων υβριδικού πληροφοριακού και ψυχολογικού πολέμου εναντίον της Ουκρανίας, που οργανώθηκαν από την πλευρά της Ρωσίας. Ενώ πολλοί ειδικοί μιλούν για αυτές τις επιχειρήσεις που έχουν πολιτική ή κοινωνική βάση, ο πληροφοριακός και ψυχολογικός πόλεμος που στρέφεται εναντίον ενός σημαντικού πυλώνα της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας – την Εκκλησία – αγνοείται επί το πλείστον απλά επειδή δεν είναι στα κυρίαρχα θέματα της επικαιρότητας. 
Εν τω μεταξύ, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία -σε όλη τη διάρθρωση της οποίας, κατά μήκος και κατά πλάτος, έχουν διεισδύσει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB, η κύρια διάδοχος της σοβιετικής KGB) και η Υπηρεσία Ξένων Πληροφοριών (SVR RF) της Ρωσικής Ομοσπονδίας- δεν έπαψε ούτε στιγμή να επιδιώκει εκδίκηση, μετά την αποτυχημένη εκστρατεία της να αποτρέψει την Ουκρανία από το να λάβει τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας και τη δημιουργία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας. Ταυτόχρονα, αυτές οι προσπάθειες ρεβανσισμού κατευθύνθηκαν όλα αυτά τα χρόνια όχι μόνο εναντίον της Ουκρανίας, αλλά και άμεσα εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχη με την πρόθεση να προκληθεί σχίσμα στον Ορθόδοξο κόσμο με τη δημιουργία μιας δικής τους, ειδικής και εξαιρετικά «τέλειας πνευματικής όασης» σε ένα μικρό μέρος της Ορθοδοξίας. 
Στην πραγματικότητα, έχοντας ηττηθεί σε όλα τα μέτωπα, ξοδεύοντας τεράστιους πόρους χωρίς να αποκομίσουν σημαντικά αποτελέσματα, καθώς και βυθισμένοι σε εσωτερικές αντιπαραθέσεις, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και οι παράγοντες επιρροής της στην Ουκρανία, με την άμεση υποστήριξη των Ρωσικών Ειδικών Υπηρεσιών, ξεκίνησαν μια νέα εκστρατεία για να δυσφημίσουν την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. 
Έτσι, με την άμεση χρήση πόρων των μέσων ενημέρωσης του ομίλου του φιλορωσικού κόμματος «Πλατφόρμα αντιπολίτευσης – Για τη ζωή» (OPZZH) πριν από το κλείσιμό τους, καθώς και μια σειρά από πλατφόρμες πληροφοριών που ελέγχονται από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, και το κύριο όπλο πληροφόρησης -τον μπλόγκερ Anatoly Shari, υπό την αιγίδα των ρωσικών ειδικών υπηρεσιών- από τις αρχές του τρέχοντος έτους, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ξεκίνησε μια εκστρατεία στοχευμένων κρούσεων παραπληροφόρησης με στόχο να δυναμιτίσει εκ των έσω την Εκκλησία και να προκαλέσει ρήγμα στους κόλπους της. 
Σε αυτήν την περίπτωση, εννοούμε τόσο τις άμεσες απειλές του μπλόγκερ Anatoly Shari και εκπροσώπων της ομάδας του εναντίον του Επισκόπου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας Ανατόλιου (Kulyk), όσο και τη διακίνηση σε ανοιχτές πηγές ορισμένων ανώνυμων επιστολών με προτάσεις για την απομάκρυνση του Μητροπολίτη Περιασλάβ Αλέξανδρου (Ντραμπίνκο) της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας – ενός από τους δύο ιεράρχες του Πατριαρχείου της Μόσχας, ο οποίος συμμετείχε στην Ενωτική Σύνοδο που συγκλήθηκε το 2018 στην Αγία Σοφία του Κιέβου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. 
Στην πραγματικότητα, μια κλασική επιχείρηση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών διεξάγεται επί του παρόντος κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, σκοπός της οποίας είναι η αποδιοργάνωση, η δυσφήμιση και, κατά συνέπεια, η διάσπαση αυτής της εκκλησιαστικής δομής και της οργάνωσής της, ή και ολόκληρης της χώρας κατά της οποίας στρέφεται η επιχείρηση. Και χρησιμοποιείται, σε αυτήν την περίπτωση, τόσο η διάδοση ψευδών ειδήσεων και χειραγώγησης, όσο και η μέθοδος της ανάμειξης αληθινών πληροφοριών με ψευδή στοιχεία, προκειμένου να διαστρεβλωθεί η γενική αντίληψη των πραγμάτων. 
Προς το παρόν, αυτές οι επιχειρήσεις υβριδικού πληροφοριακού και ψυχολογικού πολέμου είναι μόνο ένα αρχικό στάδιο, το οποίο δεν μπορεί να αναπτυχθεί στην απαιτούμενη κλίμακα λόγω των περιορισμών στα τηλεοπτικά κανάλια του Βίκτωρα Μεντβεντσούκ, τα οποία είναι γνωστό ότι βρίσκονται υπό τον άμεσο έλεγχο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών. 
Από την άλλη πλευρά, είναι προφανές ότι αυτή η κατεύθυνση, υπό τις παρούσες συνθήκες, έχει επιλεγεί ως η βέλτιστη στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία πάσχει από εσωτερικές αντιθέσεις (ο αγώνας για την εξουσία ανάμεσα στον Πατριάρχη Κύριλλο και το Μητροπολίτη Τύχωνα Σεβκούνωφ), καθώς και από μια σειρά καταστροφικών αποτυχιών: από τον Τόμο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας έως τη «σύναξη» στο Αμμάν. Αυτό σημαίνει ότι, στο εγγύς μέλλον, ο αριθμός των επιθέσεων παραπληροφόρησης ενάντια στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας όχι μόνο θα αυξηθεί, αλλά και αυτές θα γίνουν αρκετά ακραίες. Διότι, εάν για να διεξαχθεί μια πολιτική προβοκάτσια αρκεί να πληρωθούν κάποιοι άνθρωποι με μέσο ποσό τις 200 χρίβνιες την ώρα (περίπου 6 ευρώ), τότε στην περίπτωση του παραρτήματος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία έχουν αρκετά μεγάλες και σοβαρές δυνατότητες. 
Και εκτός από αυτές τις οικονομικές δυνατότητες, υπάρχουν και πολλές ψευδο-πατριωτικές οργανώσεις στην Ουκρανία, που λαμβάνουν χρηματοδότηση από τη Ρωσία και μπορούν να πραγματοποιήσουν προβοκατόρικες ενέργειες για να προκαλέσουν δημόσια κατακραυγή και δυσαρέσκεια, η οποία συνάδει πλήρως με αυτή τη γραμμή δυσφήμισης του υβριδικού πληροφοριακού και ψυχολογικού πολέμου.
Επιπλέον, αυτή η εντατικοποίηση του υβριδικού πληροφοριακού και ψυχολογικού πολέμου των ρωσικών ειδικών υπηρεσιών στο θρησκευτικό προγεφύρωμα συνδέεται με την επικείμενη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ουκρανία, η οποία θα αποτελέσει ένα ακόμη ισχυρό και ανεπανόρθωτο πλήγμα στη θέση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ως μίας από τις καρκινικές μεταστάσεις του «Ρωσικού Κόσμου» στην Ουκρανία. Ως εκ τούτου, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και το παράρτημά της στην Ουκρανία, καθώς και οι ειδικές υπηρεσίες της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν και αδύνατο για να διαταράξουν αυτήν την επίσκεψη.Source: http://fanarion.blogspot.com/2021/02/blog-post_88.htmlBefore It’s News® is a community of individuals who report on what’s going on around them, from all around the world.

Anyone can join.
Anyone can contribute.
Anyone can become informed about their world.

"United We Stand" Click Here To Create Your Personal Citizen Journalist Account Today, Be Sure To Invite Your Friends.

Please Help Support BeforeitsNews by trying our Natural Health Products below!


Order by Phone at 888-809-8385 or online at https://mitocopper.com M - F 9am to 5pm EST


Order by Phone at 888-809-8385 or online at https://www.herbanomic.com M - F 9am to 5pm EST


Humic & Fulvic Trace Minerals Complex - Nature's most important supplement! Vivid Dreams again!

HNEX HydroNano EXtracellular Water - Improve immune system health and reduce inflammation

Ultimate Clinical Potency Curcumin - Natural pain relief, reduce inflammation and so much more.

MitoCopper - Bioavailable Copper destroys pathogens and gives you more energy. (See Blood Video)
Oxy Powder - Natural Colon Cleanser!  Cleans out toxic buildup with oxygen! 
Nascent Iodine - Promotes detoxification, mental focus and thyroid health.
Smart Meter Cover -  Reduces Smart Meter radiation by 96%!  (See Video)

Immusist Beverage Concentrate - Proprietary blend, formulated to reduce inflammation while hydrating and oxygenating the cells.

Report abuse
Loading...

Comments

Your Comments
Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

MOST RECENT
Load more ...

SignUp

Login

Newsletter

Email this story
Email this story

If you really want to ban this commenter, please write down the reason:

If you really want to disable all recommended stories, click on OK button. After that, you will be redirect to your options page.