Read the Beforeitsnews.com story here. Advertise at Before It's News here.
Profile image
By Φως Φαναρίου (Reporter)
Contributor profile | More stories
Story Views
Now:
Last hour:
Last 24 hours:
Total:

60 έτη Ιερωσύνης Μητροπολίτου Ανέων Μακαρίου (ΦΩΤΟ)

% of readers think this story is Fact. Add your two cents.


Η 6η Φεβρουαρίου 2021, εορτή του εν Αγίοις Πατρός ημών Φωτίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, απετέλεσε μία ξεχωριστή εορταστική επέτειο για τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ανέων κ. Μακάριο, αφού συμπληρώθηκαν 60 ολόκληρα έτη από την ημέρα που έλαβε τον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης (6 Φεβρουαρίου 1961). 
Έτσι, την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου (ΙΣΤ΄ Ματθαίου) ο Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας. 
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης προσεφώνησε, εκ μέρους του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ, τον Μητροπολίτη κ. Μακάριο και στη συνέχεια σκιαγράφησε την 60ετή πορεία του Εκκλησία, λέγοντας ότι ο ίδιος καλλιέργησε τα τάλαντα που ο Θεός του χάρισε. 
Ακολούθως, ο π. Επιφάνιος προσέφερε, εκ μέρους του οικείου Ποιμενάρχου κ. Γαβριήλ στον Μητροπολίτη Ανέων κ. Μακάριο, ως συμβολικό δώρο, μία αργυρή Βακτηρία. 
Στη συνέχεια ο κ. Μακάριος δέχθηκε τις υιικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ καθώς και των εφημερίων του Μητροπολιτικού Ναού. 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος (κατά κόσμον Παύλος Παυλίδης) γεννήθηκε στα Γιαννιτσά στις 24 Σεπτεμβρίου 1937. Από το 1953 έως το 1959 φοίτησε στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία, ενώ στις 4 Δεκεμβρίου 1955 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους. Συνέχισε τις σπουδές του στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης, όπου και φοίτησε από το 1959-1963. Στις 6 Φεβρουαρίου 1961 χειροτονήθηκε διάκονος στο Ναΐδριο της Θεολογικής Σχολής Χάλκης και Πρεσβύτερος στις 19 Μαΐου 1963 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ταταούλων από τον Μητροπολίτη Φιλαδελφείας Ιάκωβο. 
Μετά την αποφοίτησή του επέστρεψε στον Άγιον Όρος και στη συνέχεια κλήθηκε από τον Μητροπολίτη Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Αθηναγόρα και τοποθετήθηκε στη νεοϊδρυθείσα κοινότητα του Αγίου Γεωργίου Kingston Surrey, την οποία και οργάνωσε καθώς και το Ελληνικό Σχολείο. Εκεί διηκόνησε έως τον Ιανουάριο του 1969 και ακολούθως συνόδευσε τον Μητροπολίτη Φιλαδελφείας, ως Πατριαρχικό Έξαρχο στην Αυστραλία, μέχρι τον Νοέμβριο του 1969. 
Στη συνέχεια διορίσθηκε Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας από τον Μητροπολίτη Γερμανίας Ιάκωβο και από τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Αθηναγόρα και την Αγία και Ιερά Σύνοδο Πατριαρχικός Επίτροπος αυτής (1971). Συνεργάσθηκε με τον αείμνηστο Μητροπολίτη Γερμανίας Ιάκωβο για την αναδιοργάνωση της Μητροπόλεως και των ενοριών σε νέες βάσεις, σύμφωνα με τις τότε ανάγκες των μεταναστών. 
Εγγράφηκε στο Πανεπιστήμιο της Βόννης και παρακολούθησε ευρύτερες θεολογικές σπουδές στην Πατρολογία και στην Εκκλησιαστική Ιστορία. Το 1980 διορίσθηκε καθηγητής και αποσπάσθηκε στα Ελληνικά Σχολεία της Γερμανίας. 
Στις 3 Νοεμβρίου 1985 χειροτονήθηκε Επίσκοπος Λαμψάκου στη Ζυρίχη από τον Μητροπολίτη Ελβετίας Δαμασκηνό και υπηρέτησε ως Βοηθός Επίσκοπος στην Ιερά Μητρόπολη Ελβετίας, υπεύθυνος προσωπικού του Ορθοδόξου Κέντρου και Πνευματικός του Μεταπτυχιακού Ινστιτούτου Ορθοδόξου Θεολογίας έως το 2018. 
Από το 2001 έως το 2003 διετέλεσε Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας και Προϊσταμενεύων του Ορθοδόξου Κέντρου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, διορισθείς υπό της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. 
Στις 10 Ιουλίου 2018, αποφάσει της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξελέγη Μητροπολίτης Ανέων, Υπέρτιμος και Έξαρχος Ιωνίας και ακολούθως εκλήθη ως Συνοδικός. 
Ευχόμαστε ο Θεός να τον ενδυναμώνει και να του χαρίζει υγεία, ώστε να συνεχίζει επί έτη πολλά την αξία αρχιερατική του διακονία. 
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και ΧαλκηδόνοςSource: http://fanarion.blogspot.com/2021/02/60.htmlBefore It’s News® is a community of individuals who report on what’s going on around them, from all around the world.

Anyone can join.
Anyone can contribute.
Anyone can become informed about their world.

"United We Stand" Click Here To Create Your Personal Citizen Journalist Account Today, Be Sure To Invite Your Friends.

Please Help Support BeforeitsNews by trying our Natural Health Products below!


Order by Phone at 888-809-8385 or online at https://mitocopper.com M - F 9am to 5pm EST

Order by Phone at 888-388-7003 or online at https://www.herbanomic.com M - F 9am to 5pm EST

Order by Phone at 888-388-7003 or online at https://www.herbanomics.com M - F 9am to 5pm EST


Humic & Fulvic Trace Minerals Complex - Nature's most important supplement! Vivid Dreams again!

HNEX HydroNano EXtracellular Water - Improve immune system health and reduce inflammation

Ultimate Clinical Potency Curcumin - Natural pain relief, reduce inflammation and so much more.

MitoCopper - Bioavailable Copper destroys pathogens and gives you more energy. (See Blood Video)
Oxy Powder - Natural Colon Cleanser!  Cleans out toxic buildup with oxygen! 
Nascent Iodine - Promotes detoxification, mental focus and thyroid health.
Smart Meter Cover -  Reduces Smart Meter radiation by 96%!  (See Video)

Immusist Beverage Concentrate - Proprietary blend, formulated to reduce inflammation while hydrating and oxygenating the cells.

Report abuse
Loading...

  Comments

  Your Comments
  Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

  MOST RECENT
  Load more ...

  SignUp

  Login

  Newsletter

  Email this story
  Email this story

  If you really want to ban this commenter, please write down the reason:

  If you really want to disable all recommended stories, click on OK button. After that, you will be redirect to your options page.