Read the Beforeitsnews.com story here. Advertise at Before It's News here.
Profile image
By Φως Φαναρίου (Reporter)
Contributor profile | More stories
Story Views
Now:
Last hour:
Last 24 hours:
Total:

"ΤΟΠΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ": ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

% of readers think this story is Fact. Add your two cents.


Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δράσεων και της προβολής της ιστορικής Συλλογής Σακκουλίδη, η οποία στεγάζεται στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, σε συνεργασία με την Εταιρεία Μελέτης της καθ’ Ημάς Ανατολής διοργανώνει κύκλο διαδικτυακών διαλέξεων υπό τον τίτλο «Τόποι και Πρόσωπα της Πόλης» για την πρόσφατη ιστορία του Ελληνισμού της Πόλης. Ακαδημαϊκός συντονισμός προγράμματος: Ευαγγελία Αχλάδη, Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης Σισμανογλείου Μεγάρου Σάββας Τσιλένης, Πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης της Καθ’ Ημάς Ανατολής.
Τρίτη 8 Ιουνίου 2021
«Τόποι και Πρόσωπα της Πόλης» 
- Σάββας Τσιλένης, Ο πολεοδομικός σχηματισμός του Μεγάλου Ίσιου Δρόμου του Πέρα. 
- Iώ Τσοκώνα, Το Πέρα των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη του χθες και του σήμερα. 
- Αντώνης Χατζόπουλος, Το Σταυροδρόμι της Πόλης και τα πέριξ.

   
Σάββας Τσιλένης, Δρ Αρχιτεκτονικής Πολεοδομίας, Πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης της Καθ’Ημάς Ανατολής, Ο πολεοδομικός σχηματισμός του Μεγάλου Ίσιου Δρόμου του Πέρα. 
Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1951, αποφοίτησε από την Αστική Σχολή του Φερίκοϊ (1963) και το Ζωγράφειο Λύκειο (1969). Σπούδασε στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου της Πόλης(1975). Έκανε μεταπτυχιακά στο Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (1979). Από το 1982 εργάστηκε στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, από το 1985 ως το 2005 ως Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικής Υπηρεσίας. Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ (2009) με θέμα διατριβής «Η διαμόρφωση του χώρου στην Κωνσταντινούπολη. Ο ρόλος των ομογενών αρχιτεκτόνων στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα». Από τον Νοέμβριο του 2006 ως το τέλος του 2018 εργάστηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στη θέση Προϊσταμένου στο Τμήμα της Τεχνικής Υπηρεσίας και Διοικητικής Μέριμνας. Ασχολείται με την ιστορία της πόλης και της πολεοδομίας την οθωμανική περίοδο. Κατά το διάστημα 2000-2005 ήταν μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την αποκατάσταση των κτιρίων της ομογένειας Κωνσταντινουπόλεως και μεταξύ 2006-2010 ήταν τεχνικός σύμβουλος της ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΑ, μη κυβερνητικής οργάνωσης, επί τεχνικών θεμάτων αποκαταστάσεων ναών της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως. Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκε η αποκατάσταση του ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου της Κοινότητας Σταυροδρομίου (2009). Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της έκθεσης «Οι Ρωμιοί αρχιτέκτονες της Πόλης στην περίοδο του εκδυτικισμού», που παρουσιάστηκε στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών Μιμάρ Σίναν και στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του Ελληνικού Προξενείου στην Κωνσταντινούπολη. Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής των περιοδικών Σύγχρονα Θέματα και Δελτίο της Εταιρείας Μελέτης της καθ’ ημάς Ανατολής και (β) πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης της καθ’ ημάς Ανατολής (Πρόεδρος). Έχει πάνω από εβδομήντα δημοσιεύσεις σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά και βιβλία και ήταν σεναριογράφος του ντοκιμαντέρ «Ρωμιοί αρχιτέκτονες της Πόλης». 

Iώ Τσοκώνα, Μεταφράστρια-συγγραφέας, Το Πέρα των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη του χθες και του σήμερα. 
Η Ιώ Τσοκώνα γεννήθηκε το 1964 στο Φανάρι. Τελείωσε το Ζάππειο Λύκειο και αφού αποφοίτησε από το τμήμα Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Έχει γράψει το Πολυπολιτισμικό Πέρα (Heyamola), Το Πέρα των Ελλήνων (Μεταίχμιο), Κιοσέμ Σουλτάν (Αιώρα) και Έγκλημα στον Ιανό (Τσουκάτου), μετέφρασε από και προς τα ελληνικά 26 βιβλία, ταινίες, ντοκιμαντέρ, διαφημιστικές καμπάνιες, άλμπουμ και ταξιδιωτικούς οδηγούς. 
Αντώνιος Χατζόπουλος, Δρ Θεολογίας, Άρχων Ιερομνήμων της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, Το Σταυροδρόμι της Πόλης και τα πέριξ. 
Γεννήθηκε στην Κων/πολη το 1954. Αποφοίτησε από το Ζωγράφειο Γυμνάσιο και το Λύκειο της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Σπούδασε Θεολογία στο ΑΠΘ, Εκκλησιαστική Ιστορία και Μουσικολογία στα Πανεπιστήμια Regensburg και Αμβούργου της Γερμανίας (καθηγητής Κ. Φλώρος). Διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, εργάστηκε επί 30ετία ως θεολόγος καθηγητής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα και την Γερμανία. Διετέλεσε επί 10ετία Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων της Περιφ. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Δίδαξε στο Τμήμα Βαλκανικών Γλωσσών του ΑΠΘ στη Φλώρινα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ Σαππών, στο Τμήμα Νεοελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου της Γρανάδας (Ισπανία) και στο Πανεπιστήμιο της Αδριανούπολης (Τουρκία). Συμμετείχε σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά συνέδρια και δημοσίευσε πολυάριθμες μελέτες με αντικείμενο την μουσική παράδοση, τις ελληνοτουρκικές εκπαιδευτικές σχέσεις και την αξιολόγηση στην εκπαίδευση.Source: http://fanarion.blogspot.com/2021/06/blog-post_93.htmlBefore It’s News® is a community of individuals who report on what’s going on around them, from all around the world.

Anyone can join.
Anyone can contribute.
Anyone can become informed about their world.

"United We Stand" Click Here To Create Your Personal Citizen Journalist Account Today, Be Sure To Invite Your Friends.

Please Help Support BeforeitsNews by trying our Natural Health Products below!


Order by Phone at 888-809-8385 or online at https://mitocopper.com M - F 9am to 5pm EST

Order by Phone at 866-388-7003 or online at https://www.herbanomic.com M - F 9am to 5pm EST

Order by Phone at 866-388-7003 or online at https://www.herbanomics.com M - F 9am to 5pm EST


Humic & Fulvic Trace Minerals Complex - Nature's most important supplement! Vivid Dreams again!

HNEX HydroNano EXtracellular Water - Improve immune system health and reduce inflammation

Ultimate Clinical Potency Curcumin - Natural pain relief, reduce inflammation and so much more.

MitoCopper - Bioavailable Copper destroys pathogens and gives you more energy. (See Blood Video)
Oxy Powder - Natural Colon Cleanser!  Cleans out toxic buildup with oxygen! 
Nascent Iodine - Promotes detoxification, mental focus and thyroid health.
Smart Meter Cover -  Reduces Smart Meter radiation by 96%!  (See Video)

Report abuse

  Comments

  Your Comments
  Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

  MOST RECENT
  Load more ...

  SignUp

  Login

  Newsletter

  Email this story
  Email this story

  If you really want to ban this commenter, please write down the reason:

  If you really want to disable all recommended stories, click on OK button. After that, you will be redirect to your options page.