Read the Beforeitsnews.com story here. Advertise at Before It's News here.
Profile image
By Patriarchate of Moscow and All Russia (Reporter)
Contributor profile | More stories
Story Views
Now:
Last hour:
Last 24 hours:
Total:

Пасхальне послання Патріарха Московського і всієї Русі КИРИЛА архіпастирям, пастирям, чернецтву і всім вірним чадам Руської Православної

% of readers think this story is Fact. Add your two cents.


Возлюблені у Господі архіпастирі,

всечесні пресвітери і диякони,

боголюбні ченці та черниці, дорогі братія і сестри!

Від серця, сповненого вдячності Богу, виголошую усім вам велику і спасенну вість:

ХРИСТОС ВОСКРЕС!

Із року в рік цим пасхальним вітанням Церква свідчить про подію вселенського значення, яка сталася майже дві тисячі років тому. Тоді рано-вранці жони-мироносиці прийшли до місця поховання свого Учителя і побачили, що гроб порожній. Божественна сила Христа подолала закон смерті. Він воскрес, засвідчуючи всьому людству, що смерть — це не кінець життя, що смерть перемагається силою Божою.

Воскресіння Христове, будучи унікальною подією в історії світу, за задумом Божим стало початком і нашого особистого воскресіння. Саме для того і прийшов у світ Спаситель, зазнав страждань, був розіп’ятий і воскрес із гробу, щоб кожен мав можливість пройти через досвід воскресіння з мертвих, і аж ніяк не в переносному, а в прямому сенсі цього слова. Про це ясно говорить апостол Павел «Бог… воскресить і нас силою Своєю» (1 Кор. 6:14).

Ось чому свято Пасхи є святом перемоги життя над смертю, адже Воскресінням Христа Спасителя воскресіння з мертвих дароване й усім нам. І через які б важкі обставини земного буття ми не проходили, які б випробування на нас не чекали, якими б страхами нас не лякали ті, хто намагається, не маючи духовної сили, прозрівати майбутнє, наше сприйняття світу має бути спокійним і радісним, бо Христос воскрес!

На Святій Русі свято Пасхи завжди було найвеличнішим і найсвітлішим. В останні десятиліття воно знову повернулося до багатьох осель і родин. І нині його відзначають і там, де раніше не звучало пасхальне вітання: у лікарнях і в’язницях, в Армії і на Флоті, і навіть у космосі. І дай Бог, щоб за зовнішніми змінами, що відбуваються сьогодні в країнах Руського світу, ставалося справжнє відродження душ людських, щоб радість Воскресіння Христового сповнила серце кожного, щоб світлом Божественної любові були зігріті не тільки наші рідні та близькі, а й люди, позбавлені можливості побувати у храмі, престарілі, хворі, самотні.

Через Воскресіння Христове віруюча людина отримує можливість долучитися до вишньої благодатної сили, щоб жити по правді та згідно із заповідями Божими: бути доброю й милосердною, чесною й доброзичливою у стосунках з людьми, здатною розділяти з ними і радість, і горе.

Це християнське ставлення до ближніх полягає також і в турботі про свою країну, про свій народ, про свою сім’ю, про дім. Проповідуючи пріоритет вічних духовних цінностей, Церква закликає своїх чад і до дбайливого ставлення до тимчасових, але реальних цінностей Богом створеного світу: до навколишньої природи, до багатої культурної спадщини, що століттями створювалася нашими попередниками. Бути хранителями духовних скарбів і традицій Православ’я означає активно працювати над собою, своїм внутрішнім світом, а також підтримувати красу і гармонію навколишнього світу, й відроджувати їх там, де вони зруйновані злою людською волею. Таке покликання і така відповідальність християнина.

Господь не вимагає від нас непосильних подвигів. Звертаючись до душі кожної людини, Він знову і знову закликає: «Прийдіть до Мене всі струджені та обтяжені, і Я заспокою вас; візьміть іго Моє на себе і навчіться від Мене, бо Я лагідний і смиренний серцем, і знайдете спокій душам вашим, бо іго Моє добре, а тягар Мій легкий» (Мф. 11:28–30). Щоб відчути і зрозуміти, наскільки благий і легкий той тягар, який покладає на нас Господь, потрібно навчитися робити добро і ближнім, і дальнім. У цьому вченні важкі лише перші кроки: вчасно зупинитися і не відповідати грубощами на грубощі, злом на зло, брехнею на брехню, осудом на осуд. А потім хоча б раз відчути задоволення від правильного і чесного вчинку, який приніс користь іншій людині, чи то в сім’ї, чи на роботі, на парафії, чи просто у спілкуванні із сусідами та знайомими. Це відчуття задоволення здатне перерости в радісний і оптимістичний стан духу, якщо добрі справи, здійснювані не заради користі, а від щирого серця, стають частиною нашого життя. Тільки тоді відчуємо ми і зміни на краще в суспільному бутті, коли усвідомимо наявність непорушного зв’язку між зробленим нами добром і суспільним благополуччям.

Євангельська мотивація наших вчинків як в особистій, так і в професійній і громадській сфері, здатна кардинально змінити нас самих і навколишній світ.

«Да воскреснет Бог и расточатся врази Его!» — вигукуємо ми цієї світосяйної ночі. Нехай воскресне Бог у наших серцях і нехай щезнуть брехня, ворожнеча, злоба, чвари й усілякі розділення в нашому житті.

Від душі вітаю усіх вас, мої дорогі, зі святом Святої Пасхи. Допомога і благословення воістину Воскреслого Господа нехай супроводжують кожного з нас у наших подальших трудах на славу Церкви, на користь країн, у яких ми живемо, на благо ближніх і дальніх. Амінь.

Патріарх Московський і всієї Русі

Пасха Христова

2011 р.

Москва

Read more at Patriarchate of Moscow and All Russia



Before It’s News® is a community of individuals who report on what’s going on around them, from all around the world.

Anyone can join.
Anyone can contribute.
Anyone can become informed about their world.

"United We Stand" Click Here To Create Your Personal Citizen Journalist Account Today, Be Sure To Invite Your Friends.

Please Help Support BeforeitsNews by trying our Natural Health Products below!


Order by Phone at 888-809-8385 or online at https://mitocopper.com M - F 9am to 5pm EST

Order by Phone at 866-388-7003 or online at https://www.herbanomic.com M - F 9am to 5pm EST

Order by Phone at 866-388-7003 or online at https://www.herbanomics.com M - F 9am to 5pm EST


Humic & Fulvic Trace Minerals Complex - Nature's most important supplement! Vivid Dreams again!

HNEX HydroNano EXtracellular Water - Improve immune system health and reduce inflammation.

Ultimate Clinical Potency Curcumin - Natural pain relief, reduce inflammation and so much more.

MitoCopper - Bioavailable Copper destroys pathogens and gives you more energy. (See Blood Video)

Oxy Powder - Natural Colon Cleanser!  Cleans out toxic buildup with oxygen!

Nascent Iodine - Promotes detoxification, mental focus and thyroid health.

Smart Meter Cover -  Reduces Smart Meter radiation by 96%! (See Video).

Report abuse

    Comments

    Your Comments
    Question   Razz  Sad   Evil  Exclaim  Smile  Redface  Biggrin  Surprised  Eek   Confused   Cool  LOL   Mad   Twisted  Rolleyes   Wink  Idea  Arrow  Neutral  Cry   Mr. Green

    MOST RECENT
    Load more ...

    SignUp

    Login

    Newsletter

    Email this story
    Email this story

    If you really want to ban this commenter, please write down the reason:

    If you really want to disable all recommended stories, click on OK button. After that, you will be redirect to your options page.