Profile image
By Φως Φαναρίου (Reporter)
Contributor profile | More stories
Story Views

Now:
Last Hour:
Last 24 Hours:
Total:

ΒΕΛΓΙΟΥ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ: Υπάρχει ισχυρό μήνυμα της ενιαίας Ορθοδόξου Εκκλησίας

Sunday, October 9, 2016 14:46
% of readers think this story is Fact. Add your two cents.
B4INREMOTE-aHR0cHM6Ly8yLmJwLmJsb2dzcG90LmNvbS8tTHJlQVloMmRXc0kvVl9xM0JkUWh2b0kvQUFBQUFBQUF1eGsvcHBrSVMzQWNMa2dwaEdUUFlyaE9xdnR5TzlBQW1UMEdnQ0xjQi9zNjQwL2JlbGdpb3UuanBn

Του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΒΙΚΕΤΟΥ 
“Από τη μια υπάρχει αυτό το ισχυρό μήνυμα της ενιαίας Ορθοδόξου Εκκλησίας, από την άλλη βεβαίως είχαμε αυτή τη δυσκολία της απουσίας τεσσάρων κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών. Το Πατριαρχείο Αντιοχείας απουσίαζε για ένα γνωστό λόγο. “Νομίζω προσωπικά ότι έπρεπε πρώτα να είχε λυθεί αυτό το πρόβλημα και μετά να είχαμε πάει στη Σύνοδο”, δήλωσε ο Μητροπολίτης Βελγίου (Οικουμενικό Πατριαρχείο), Αθηναγόρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. 
Για τα Πατριαρχεία Ρωσίας, Βουλγαρίας και Γεωργίας είπε πως δεν έπρεπε να απουσιάζουν, σημειώνοντας πως έχει λάβει μηνύματα ότι “όντως κατάλαβαν ότι έκαναν λάθος και δεν ήλθαν σε αυτή τη σύνοδο”. 
«Νομίζω ότι δεν πρέπει ποτέ να σταματήσουμε να ελπίζουμε και να συνεχίσουμε τον αγώνα της απελευθερώσεως της κατεχόμενης περιοχής της Κύπρου, πράγμα το οποίο προσωπικά εύχομαι να γίνει σύντομα”, δήλωσε ο κ. Αθηναγόρας, ο οποίος χθες συλλειτούργησε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο και άλλους Αρχιερείς στον ναό της του Θεού Σοφίας, στην Λευκωσία. 
B4INREMOTE-aHR0cHM6Ly8yLmJwLmJsb2dzcG90LmNvbS8tNGQ0QWJKRFdVRUUvVl9xM0trUnl0d0kvQUFBQUFBQUF1eG8vTnBzSzZLR3NGYWMxRzVoX01mbXViT2pxU29Iam5MZHlBQ0xjQi9zNjQwL2JlbGdpb3UzLmpwZw==
Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας σημείωσε πως ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος υποσχέθηκε στον Οικουμενικό Πατριάρχη πως, εφόσον λυθεί το Κυπριακό, θα τερματιστεί η λειτουργία του Γραφείου της Εκκλησίας Κύπρου στις Βρυξέλλες, έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Οι Βρυξέλλες, είπε, ενδιαφέρονται για τη φωνή της Ορθοδοξίας και λαμβάνουν πάρα πολύ υπόψη τις απόψεις της, δήλωσε σήμερα ο Μητροπολίτης Βελγίου. 
Επεσήμανε πως το γραφείο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις Βρυξέλλες δημιουργήθηκε το 1994, με παράκληση του τότε προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Ντε Λορ, “που είχε καλέσει το 1993 τον Πατριάρχη και είπε πως έχουμε ανάγκη από την Ορθοδοξία”. 
Υπενθύμισε πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε μιλήσει το 1994 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Στρασβούργο, και πως έπειτα έγιναν πολλές συναντήσεις όχι μόνο του του Πατριάρχη αλλά και άλλους προκαθημένους στις Βρυξέλλες. Οι Πατριάρχες Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είχαν μεταβεί μαζί στις Βρυξέλλες και είχαν συναντήσεις με υπεύθυνους της ΕΕ,πρόσθεσε. 
B4INREMOTE-aHR0cHM6Ly8zLmJwLmJsb2dzcG90LmNvbS8tOWZZWXBWVGlPaHcvVl9xNEpQbHlCVUkvQUFBQUFBQUF1eDAvaWRBbWpTZTR5MHdiV3ZwY1pqUUFLNDQ0UzQtRmVrN1V3Q0xjQi9zNjQwLzE0NTcwNzMwXzEwMTUzOTE3NDA2MzU2MDc0Xzc0ODM4OTM0MTMxOTQ0NjI0OTlfby5qcGc=
Σε ερώτηση για το συνέδριο στην Λευκωσία, στο οποίο πήρε μέρος, ο Μητροπολίτης Βελγίου, απάντησε πως προκειμένου να υπάρχει συντονισμός των γραφείων των κατά τόπους Εκκλησιών ορθοδόξων χωρών στην ΕΕ, όπως της Κύπρου και της Ελλάδας, δημιουργήθηκε η Επιτροπή των Αντιπροσωπειών της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην ΕΕ (CROCEU). Σημείωσε πως αυτή είναι η τρίτη φορά που συναντώνται και πως η πρώτη συνάντηση έγινε στη Ρουμανία, και η δεύτερη πέρσι στην Αθήνα. 
Αναφερόμενος στο θέμα της θρησκευτικής ελευθερίας, με το οποίο ασχολήθηκε το συνέδριο στη Λευκωσία, ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας ανέφερε πως είναι κάτι “πολύ σπουδαίο για το σημερινό κόσμο. Έχουμε μεγάλες ανάγκες. Συζητήσαμε τα θέματα τα θλιβερά της Συρίας, της Κύπρου, της Τουρκίας, της Σερβίας στο Κόσοβο και αλλού”, είπε. 
B4INREMOTE-aHR0cHM6Ly80LmJwLmJsb2dzcG90LmNvbS8tTmQ1QVhwTjBOVHcvVl9xM1V1TmpPREkvQUFBQUFBQUF1eHMvSkZzNmtsTEpqbU1VSllyeGpEWWE4dF9LZUhKNjdTTzNBQ0xjQi9zNjQwL2JlbGdpb3UyLmpwZw==
* Χθες στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον ναό της του Θεού Σοφίας, που προεξήρχε ο Κύπρου Χρυσόστομος, έγινα για μια ακόμη φορά μάρτυρας αταξίας, με εξαίρεση τον Μητροπολίτη Βελγίου Αθηναγόρα (βλέπε φωτογραφία), ο οποίος ήταν ο μόνος, που φορούσε επανωκαλλύμαυχο, έφερε μόνο εγκόλπιο και δεν κρατούσε ποιμαντορική ράβδο.
B4INREMOTE-aHR0cHM6Ly80LmJwLmJsb2dzcG90LmNvbS8teWZXcTlSZDRFSDgvVl9xNFV1Tjc3R0kvQUFBQUFBQUF1eDQvVHVUSW52QWtLUFk5ZWZiSFR5cWcwZVoxdFlaamt6Tnp3Q0xjQi9zNjQwLzE0NjY2MTQ1XzEwMTUzOTE3NDA2NTg2MDc0XzM1NTEyNzcyNjczMjkwNzE3MjBfbi5qcGc=


Source: http://fanarion.blogspot.com/2016/10/blog-post_10.html

We encourage you to Share our Reports, Analyses, Breaking News and Videos. Simply Click your Favorite Social Media Button and Share.

Report abuse

Comments

Your Comments
Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Top Stories
Recent Stories
 

Featured

Loading...

Top Global

Top Alternative

Register

Newsletter

Email this story
Email this story

If you really want to ban this commenter, please write down the reason:

If you really want to disable all recommended stories, click on OK button. After that, you will be redirect to your options page.