Profile image
By Φως Φαναρίου (Reporter)
Contributor profile | More stories
Story Views

Now:
Last Hour:
Last 24 Hours:
Total:

Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΕΡΟΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Sunday, October 23, 2016 3:41
% of readers think this story is Fact. Add your two cents.
B4INREMOTE-aHR0cHM6Ly8xLmJwLmJsb2dzcG90LmNvbS8tdFE0dEdoekFfclEvV0F5UFhURTZ5U0kvQUFBQUFBQUF2UE0vQnkzMWlJMk95T3dZR1ZQUXhaZTJYamNYMC00NTk1SEtRQ0xjQi9zNjQwL1BhdHIlMkJrYWklMkJQYXBhZGVyb3MuSlBH


Αλέξανδρος Κ. Παπαδερός
Με ομότροπο του θείου Παύλου ζήλο αποστολικό και ακμαίο φρόνημα ο ακαταπόνητος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά τη διάρκεια των 25 χρόνων της πολλαπλώς ευλογημένης Πατριαρχίας του περιήλθε πάλιν και πολλάκις όλη την οικουμένη, ως διαπρύσιος κήρυκας της υγιαίνουσας ευαγγελικής διδασκαλίας της Ορθοδοξίας (πρβλ. Τίτ. 2, 1) και των επιταγών του παρόντος. Ο εκάστοτε και εκασταχού Ευρωκλύδων ουδέποτε τον αποθάρρυνε. 
Στη μνήμη μας καταγράφονται κατά το πλείστον οι οικολογικές πορείες του ακόμη και σε δυσπρόσιτα μέρη της γης, όπου παρατηρούνται καταστροφικές παρεμβάσεις της ανθρώπινης απληστίας και ανευθυνότητας, οι οραματικές πανορθόδοξες και πολυεπίπεδες οικουμενικές δράσεις του, οι ευθαρσείς παρουσίες του σε παλάτια βασιλέων και σε κέντρα υψηλής πολιτικής ευθύνης, ιδιαίτερα στην ήπειρό μας, την οποία πλήττει με αυξανόμενη σφοδρότητα ο δικός της τυφωνικός «Ευρωκλύδων». Παραβλέπουμε όμως ενίοτε ή πάντως δεν αξιολογούμε σωστά την ποιμαντική αξία επισκέψεών του σε τόπους μικρού λείμματος, μάλιστα σε τόπους καθαγιασμένους από τη διέλευση αγίων προσώπων και μάλιστα Αποστόλων. Αναφερόμεθα παραδειγματικά στο ιστορικό γεγονός, ότι υπήρξε ο πρώτος Πατριάρχης, που επισκέφθηκε την ευρισκόμενη στα νότια του νομού Χανίων νήσο Γαύδο, η οποία υπάγεται εκκλησιαστικώς στην Ι. Μητρόπολή μας Κισάμου και Σελίνου (19 Ιουνίου 2002). Στο ναό του Αποστόλου Παύλου ευλόγησε τους λιγοστούς κατοίκους της και αποκάλυψε αναθηματική στήλη που είχαμε σχεδιάσει στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, της οποίας Ακαδημίας τυγχάνει Εταίρος και πνευματικός προστάτης, την περιβάλλει με πατρική στοργή και την τίμησε πρόσφατα με την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Εκκλησίας μας.  
Είθε, Παναγιώτατε, να είναι και τα υπόλοιπα έτη της Πατριαρχίας Σας πολλά και πλουσίως επίσης ευλογημένα παρά Κυρίου. 
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στη συνέχεια 



Source: http://fanarion.blogspot.com/2016/10/blog-post_31.html

We encourage you to Share our Reports, Analyses, Breaking News and Videos. Simply Click your Favorite Social Media Button and Share.

Report abuse

Comments

Your Comments
Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Top Stories
Recent Stories
 

Featured

Loading...

Top Global

Top Alternative

Register

Newsletter

Email this story
Email this story

If you really want to ban this commenter, please write down the reason:

If you really want to disable all recommended stories, click on OK button. After that, you will be redirect to your options page.