Read the Beforeitsnews.com story here. Advertise at Before It's News here.
Profile image
By Φως Φαναρίου (Reporter)
Contributor profile | More stories
Story Views
Now:
Last hour:
Last 24 hours:
Total:

Οικουμενικός Πατριάρχης προς Ουκρανούς: «Όποια και να είναι η πολιτική κατάσταση, τα πολιτικά πάθη, τα παιδιά δεν μπορούν να γίνονται αντικείμενο εκμεταλλεύσεως»

% of readers think this story is Fact. Add your two cents.



Μήνυμα για τον σεβασμό των παιδιών στην Ουκρανία αλλά και σε όλο τον κόσμο απηύθυνε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, καλώντας όλους να μην τα εμπλέκουν σε πολεμικές συγκρούσεις και κάθε είδους αντιπαραθέσεις. 
Στην ομιλία του, μετά την Θεία Λειτουργία που τελέστηκε σήμερα, Τρίτη, 13 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, του οποίου τα ιερά λείψανα φυλάσσονται στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε στην παρουσία ομάδας παιδιών και νέων από την Ουκρανία.
«Τα παιδιά που μόλις κατέφθασαν εις τον Πατριαρχικόν μας Ναόν είναι από την Ουκρανία, την πολύπαθη Ουκρανία, και ανήκουν σε μία Κίνηση που λέγεται «Το βιβλίον της καλοσύνης». Είναι μία Κίνησις που προσπαθεί να μεταδώσει στα παιδιά τις αξίες τις πανανθρώπινες, τις αξίες του Χριστιανισμού, της πίστεώς μας, και να τα κάνει καλούς χριστιανούς και καλούς πολίτας», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, και σημείωσε: «Θέλουμε αυτά τα παιδιά να μεγαλώνουν με αυτά τα ιδεώδη, με αυτές τις αξίες τις πανανθρώπινες και όχι να τους δίδουν όπλα από αυτής της τρυφεράς ηλικίας, όπως είδα χθές το βράδυ εις την τηλεόραση, ότι εξτρεμιστικές ομάδες εις την χώρα τους, επιστρατεύουν αυτά τα παιδιά σε πολύ μικρά και τρυφερά ηλικία και τα μαθαίνουν πως να χρησιμοποιούν τα όπλα και πως να σκοτώνουν τους συνανθρώπους τους. Όποια και να είναι η πολιτική κατάστασις, τα πολιτικά πάθη, δεν μπορούν να γίνονται αντικείμενο εκμεταλλεύσεως αυτά τα παιδιά σε αυτή την αθώα ηλικία. Ελυπήθην που είδα αυτό το θέαμα, χθες το βράδυ, κατά σύμπτωσιν εις την τηλεόρασιν. Τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν με τέτοιες σκέψεις, τέτοια διδάγματα και τέτοια πιστεύματα ώστε να γίνουν όργανα δημιουργίας ενός καλυτέρου κόσμου, όπου δεν θα υπάρχουν αυτές οι αντεγκλήσεις, οι αιματοχυσίες, οι πόλεμοι, όπως τα ζούμε σήμερα ακόμη, δυστυχώς, στον 21ον αιώνα. Εύχομαι αυτό «Το βιβλίον της καλοσύνης», όπως λέγεται η Κίνησις, η οποία έφερε τα παιδιά εδώ εις το Κέντρο της Ορθοδοξίας, να είναι πάντοτε ανοιχτό, να το διαβάζουν, να το βιώνουν και να το πραγματώνουν εις την καθημερινήν τους ζωήν, όχι μόνον εις την Ουκρανία, αλλά οι συνομήλικοί τους σε όλον το κόσμον». 
Αμέσως μετά, τα παιδιά τραγούδησαν ένα παραδοσιακό ουκρανικό τραγούδι και προσέφεραν δώρα που έφτιαξαν τα ίδια για τον Πατριάρχη, ο οποίος τα ευλόγησε και ευχήθηκε να προοδεύουν και να ζουν πάντοτε σε ειρήνη. «Είμαστε πολύ κοντά στον Θεό και πρέπει να παραμείνουμε», προέτρεψε πατρικώς τα παιδιά ο Παναγιώτατος.

Σύμφωνα με το τυπικό της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, κατά την Θεία Λειτουργία της σημερινής εορτής, στον θρόνο τίθεται τιμητικώς η εικόνα του ιερού Χρυσοστόμου, ο οποίος παραμένει πάντοτε ζωντανός στη μνήμη της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, ενώ ο Οικουμενικός Πατριάρχης χοροστατεί από το παραθρόνιο.
Υπενθυμίζεται ότι τα Ιερά λείψανα του σπουδαίου αυτού Ιεράρχου της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, μαζί με τα λείψανα του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, αμφοτέρων μεγάλων οικουμενικών διδασκάλων, μεταφέρθηκαν στην Πόλη από τη Ρώμη στις 27 Νοεμβρίου 2004, ύστερα από ενέργειες του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, αφού παρέμειναν εκεί για οκτώ ολόκληρους αιώνες.
Εκκλησιάστηκαν Αρχιερείς του Θρόνου, μεταξύ των οποίων ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, ο Γενικός Πρόξενος της Ουκρανίας Oleksandr Gaman, κληρικοί και πλήθος πιστών από την Πόλη αλλά και την Ελλάδα και άλλες χώρες.
Από το Γραφείο Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου 
Φωτογραφίες: Νίκος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο 



Source: http://fanarion.blogspot.com/2018/11/blog-post_33.html



Before It’s News® is a community of individuals who report on what’s going on around them, from all around the world.

Anyone can join.
Anyone can contribute.
Anyone can become informed about their world.

"United We Stand" Click Here To Create Your Personal Citizen Journalist Account Today, Be Sure To Invite Your Friends.

Please Help Support BeforeitsNews by trying our Natural Health Products below!


Order by Phone at 888-809-8385 or online at https://mitocopper.com M - F 9am to 5pm EST

Order by Phone at 866-388-7003 or online at https://www.herbanomic.com M - F 9am to 5pm EST

Order by Phone at 866-388-7003 or online at https://www.herbanomics.com M - F 9am to 5pm EST


Humic & Fulvic Trace Minerals Complex - Nature's most important supplement! Vivid Dreams again!

HNEX HydroNano EXtracellular Water - Improve immune system health and reduce inflammation.

Ultimate Clinical Potency Curcumin - Natural pain relief, reduce inflammation and so much more.

MitoCopper - Bioavailable Copper destroys pathogens and gives you more energy. (See Blood Video)

Oxy Powder - Natural Colon Cleanser!  Cleans out toxic buildup with oxygen!

Nascent Iodine - Promotes detoxification, mental focus and thyroid health.

Smart Meter Cover -  Reduces Smart Meter radiation by 96%! (See Video).

Report abuse

    Comments

    Your Comments
    Question   Razz  Sad   Evil  Exclaim  Smile  Redface  Biggrin  Surprised  Eek   Confused   Cool  LOL   Mad   Twisted  Rolleyes   Wink  Idea  Arrow  Neutral  Cry   Mr. Green

    MOST RECENT
    Load more ...

    SignUp

    Login

    Newsletter

    Email this story
    Email this story

    If you really want to ban this commenter, please write down the reason:

    If you really want to disable all recommended stories, click on OK button. After that, you will be redirect to your options page.