Read the Beforeitsnews.com story here. Advertise at Before It's News here.
Profile image
By Φως Φαναρίου (Reporter)
Contributor profile | More stories
Story Views
Now:
Last hour:
Last 24 hours:
Total:

Χαιρετισμός Άρχοντος Ρεφερενδαρίου της Μ.τ.Χ.Ε. Γιάννη Δεμιρτζόγλου κατά την Θεία Λειτουργία στο Κανδυλλί (3 Απριλίου 2021)

% of readers think this story is Fact. Add your two cents.


Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνoς κ. Εμμανουήλ, 
Θεοφιλέστατε Επίσκοπε Δαφνουσίας κ. Σμάραγδε, 
Σεβαστοί πατέρες, 
Εντιμολογιότατοι Άρχοντες της ΜΧΕ και της ΙΜΧ,
Εκλεκτοί Ιεροψάλτες, 
Εκλεκτά μέλη της Εφοροεπιτροπής της Κοινότητας Κανδυλλί, 
Değerli Dostumuz, Mimar Sn. Muhittin Aykut, 
Αγαπητοί Ενορίτες, 
Σήμερα γιορτάζει η μικρή και ταπεινή Κοινότητα Κανδυλλί. 
Μετά από 14 μήνες η εκκλησία της Κοινότητάς μας ντύθηκε πάλι γιορτινά, για να υποδεχτεί τον νέο ποιμενάρχη μας. Η τιμή και η χαρά περισσεύει. Ο Γέροντας Μητροπολίτης Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ επέλεξε την Κοινότητά μας, εις το βουνό ψηλά εκεί, την ερημική εκκλησιά μας, τον ανακαινισμένο Ιερό Ναό Θείας Μεταμορφώσεως, για να επιτελέσει την πρώτη Θεία Λειτουργία στην επαρχία μας.
Μπορεί οι έκτακτες συνθήκες της πανδημίας να μη μας επιτρέπουν να σας υποδεχτούμε σήμερα πανηγυρικά και να συνεορτάσουμε μαζί με το πλήθος των πιστών που όλους αυτούς τους μήνες ένωσαν τις προσευχές τους με τις δικές μας, για να ολοκληρωθούν τα έργα ανακαίνισης του ναού μας, του ιερού αγιάσματος της Παναγίας Γκιόκσουγιου και του κοιμητηρίου μας. Είμαι όμως σίγουρος ότι σήμερα είναι εδώ μαζί μας, με την καρδιά τους και την ψυχή τους. Γιορτάζουν μαζί μας, προσεύχονται και καμαρώνουν με το αποτέλεσμα της κοινής μας προσπάθειας. Μαζί μας είναι και οι ψυχές των προσφιλών μας κεκοιμημένων που στην εκκλησία αυτή βαφτίστηκαν, παντρεύτηκαν, βάφτισαν παιδιά κι εγγόνια και τώρα αναπαύονται ήσυχοι στο κοιμητήριο της Κοινότητάς μας. 
Σε καιρούς δύσκολους εμείς οι λίγοι και αμέτρητοι Ρωμιοί συνεχίζουμε να επιδιώκουμε το αδύνατο και να αναζητούμε το θαύμα. Με τη βοήθεια του Θεού και τη συμπαράσταση φίλων αδερφών, με τη διαρκή υποστήριξη του ευεργέτη μας, του εντιμότατου κ. Νικόλαου Κωνσταντόπουλου και της οικογένειάς του και των λοιπών δωρητών μας, αναθαρρήσαμε, ανοίξαμε τα φτερά μας και πετάξαμε πάνω από τις δυνάμεις μας, σε ουρανούς άγνωστους αλλά καθαρούς. Πάντα ακολουθώντας το φωτεινό παράδειγμα της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και μένοντας πιστοί σε όσα καθημερινά μας διδάσκει υπηρετούμε με πάθος την Ορθοδοξία και τη Ρωμιοσύνη. «Συνεχίζουμε να κρατούμε ανοιχτά τα σεβάσματα της Ρωμιοσύνης, τους ναούς και τα εξωκκλήσια μας, τα αγιάσματα και τα προσκυνήματα, τα ιδρύματα και τα σχολεία μας, Να φροντίζουμε και να περιποιούμαστε τα κοιμητήρια και τους τάφους των προγόνων μας. Συνεχίζουμε γιατί έτσι τιμούμε τη μνήμη τους». Συνεχίζουμε γιατί τους το οφείλουμε και το οφείλουμε και στα παιδιά μας, τη νέα γενιά, να τους παραδώσουμε ό,τι μας εμπιστεύτηκαν οι προγονοί μας και να τους διδάξουμε με το παράδειγμά μας το χρέος απέναντι στον ευλογημένο τόπο τους και τη μεγάλη κληρονομιά τους. 
Δεν είναι η πρώτη φορά, Γεροντά μας, που επισκεφτήκατε την εκκλησία μας. Συνοδεύοντας την ΑΘΠ τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο βρεθήκατε στον ναό μας τον Σεπτέμβριο του 2020, για να τελέσετε μνημόσυνο στη μνήμη του Μακαριστού Πατριάρχη Ανθίμου όπως κάθε χρόνο, όταν τα έργα ήταν ακόμη σε εξέλιξη, και ελπίζουμε, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν να συγκεντρωθούμε όλοι εδώ, για να δοξάσουμε τον Κύριο και να ευχαριστήσουμε όσους μας εμπιστεύτηκαν και μας βοήθησαν να πετύχουμε αυτό που στην αρχή φάνταζε ακατόρθωτο. 
Σεβασμιότατε Γέροντα και Ποιμενάρχη ημών, 
Χαιρόμαστε όλως ιδιαιτέρως που τα «θυρανοίξια» του ιερού ναού μας συμπίπτουν με την ανάληψη των καθηκόντων σας στην ιστορική Ιερά Μητρόπολη Χαλκηδόνος. 
Πολλά και ευλογημένα τα έτη σας. Ας είναι η ποιμαντορία σας ευκλεής και πολυχρόνιος. 
Η Παναγία του Γκιόκσουγιου να μας φυλάει υπό τη σκέπη της!Source: http://fanarion.blogspot.com/2021/04/3-2021.htmlBefore It’s News® is a community of individuals who report on what’s going on around them, from all around the world.

Anyone can join.
Anyone can contribute.
Anyone can become informed about their world.

"United We Stand" Click Here To Create Your Personal Citizen Journalist Account Today, Be Sure To Invite Your Friends.

Please Help Support BeforeitsNews by trying our Natural Health Products below!


Order by Phone at 888-809-8385 or online at https://mitocopper.com M - F 9am to 5pm EST

Order by Phone at 888-388-7003 or online at https://www.herbanomic.com M - F 9am to 5pm EST

Order by Phone at 888-388-7003 or online at https://www.herbanomics.com M - F 9am to 5pm EST


Humic & Fulvic Trace Minerals Complex - Nature's most important supplement! Vivid Dreams again!

HNEX HydroNano EXtracellular Water - Improve immune system health and reduce inflammation

Ultimate Clinical Potency Curcumin - Natural pain relief, reduce inflammation and so much more.

MitoCopper - Bioavailable Copper destroys pathogens and gives you more energy. (See Blood Video)
Oxy Powder - Natural Colon Cleanser!  Cleans out toxic buildup with oxygen! 
Nascent Iodine - Promotes detoxification, mental focus and thyroid health.
Smart Meter Cover -  Reduces Smart Meter radiation by 96%!  (See Video)

Immusist Beverage Concentrate - Proprietary blend, formulated to reduce inflammation while hydrating and oxygenating the cells.

Report abuse
Loading...

  Comments

  Your Comments
  Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

  MOST RECENT
  Load more ...

  SignUp

  Login

  Newsletter

  Email this story
  Email this story

  If you really want to ban this commenter, please write down the reason:

  If you really want to disable all recommended stories, click on OK button. After that, you will be redirect to your options page.