Read the Beforeitsnews.com story here. Advertise at Before It's News here.
Profile image
By Φως Φαναρίου (Reporter)
Contributor profile | More stories
Story Views
Now:
Last hour:
Last 24 hours:
Total:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ (29-30 ΜΑΪΟΥ 2021)

% of readers think this story is Fact. Add your two cents.


 

Οι ομογενείς του Marrickville, του “ελληνοκρατούμενου” προαστίου που βρίσκεται στην “καρδιά” του Σύδνεϋ, δικαίωσαν και με το παραπάνω τους εμπνευστές της ονομασίας “Μικρή Ελλάδα”, η οποία αποδόθηκε επίσημα στην περιοχή τους πριν από λίγους μήνες, με απόφαση του οικείου δημοτικού συμβουλίου.

Την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 30 Μαΐου, σε μία μεγαλειώδη εκδήλωση που έλαβε χώρα στον πυρήνα της ελληνορθόδοξης κοινότητας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, εορτάστηκε με λαμπρότητα η επέτειος των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Την εκδήλωση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα της Εθνικής Επιτροπής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, ο οποίος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, κατά τη διάρκεια της οποίας χειροθέτησε σε Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου τον π. Νικόλαο Μποζίκη.

Μετά από την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, στον σημαιοστολισμένο αύλειο χώρο της εκκλησίας εκτυλίχθηκε το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα της εκδήλωσης, το οποίο περιελάμβανε απαγγελίες ποιημάτων, εμπνευσμένων από τον Αγώνα του ’21 και την Εθνική Παλιγγενεσία, καθώς επίσης παρουσίαση επετειακών τραγουδιών και παραδοσιακών ελληνικών χορών. Σε φόντο γαλάζιο και λευκό, με διάχυτα αισθήματα ενθουσιασμού και υπερηφάνειας, τα παιδιά και οι νέοι της Ομογένειας απέδειξαν πως γνωρίζουν και τιμούν τους αγώνες των προγόνων τους, την ιστορία, τις αξίες και τις παραδόσεις του Γένους τους.

Την εκδήλωση διάνθισαν με την παρουσία τους η Εθνική Μητροπολιτική Χορωδία Αυστραλίας, η οποία έχει συσταθεί με πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου, και η Χορωδία της Χριστιανικής Ενώσεως Νέων Νέας Νοτίου Ουαλίας. Μάλιστα, η Εθνική Μητροπολιτική Χορωδία, υπό τη διεύθυνση του κ. Θέμου Μέξη, απέδωσε άψογα, μεταξύ άλλων, τους εθνικούς ύμνους της Αυστραλίας και της Ελλάδας, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκομένους.

Σημειώνεται ότι θερμούς χαιρετισμούς απηύθυναν ο ομογενής Γερουσιαστής κ. Peter Poulos, ο οποίος εκπροσώπησε την Πρωθυπουργό της Νέας Νοτίου Ουαλίας, κ. Gladys Berejiklian, ο Δήμαρχος Inner West, κ. Darcy Byrne, και ο κ. Κωνσταντίνος Γιαννακοδήμος, εκ μέρους του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στο Σύδνεϋ, κ. Χρήστου Καρρά.

Στο τέλος της εκδήλωσης, τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος, ο οποίος αναφέρθηκε κατά προτεραιότητα στη νέα γενιά. “Τα παιδιά μας δεν είναι απλώς το μέλλον, αλλά είναι τα φτερά μας, με τα οποία μπορούμε εμείς να πετούμε και να πηγαίνουμε παραπέρα”, υπογράμμισε απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους. Ακολούθως, έστρεψε το βλέμμα του προς τους νέους και, έμπλεος συγκίνησης, αναφώνησε: “Είμαι περήφανος για εσάς. Είστε πραγματικοί Έλληνες, γιατί έχετε στην καρδιά σας το ελληνικό πάθος και την ελληνορθόδοξη χριστιανική πίστη”. Κλείνοντας δε τούς παρότρυνε να μην ξεχάσουν ποτέ ότι στις φλέβες τους κυλάει αίμα μαρτύρων υπέρ της Πίστεως και ηρώων υπέρ της Πατρίδος.

Ο Αρχιεπίσκοπος δεν παρέλειψε να συγχαρεί και να ευχαριστήσει όσους συνέβαλαν στην άρτια οργάνωση της επετειακής εκδήλωσης, επαινώντας ιδιαίτερα τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Χριστόδουλο Οικονόμου, Ιερατικώς Προϊστάμενο της Ενορίας του Αγίου Νικολάου. Κάνοντας λόγο για έναν συνετό, εργατικό και ευλογημένο κληρικό, ευχήθηκε ο Θεός να του δίνει δύναμη και κουράγιο, ώστε να συνεχίσει να διακονεί για το καλό της Εκκλησίας και της Πατρίδος.

Την επίσκεψη του διακεκριμένου Αυστραλού δημοσιογράφου, κ. Alan Jones, δέχθηκε το πρωί του Σαββάτου, 29 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος στα κεντρικά γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, στο Σύδνεϋ.

Ο Σεβασμιώτατος ξενάγησε τον δημοσιογράφο σε όλους του χώρους της Αρχιεπισκοπής, στη Θεολογική Σχολή του Αποστόλου Ανδρέου και στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, και του παρείχε εκτενή ενημέρωση για τα φιλόδοξα έργα που έχει δρομολογήσει η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης των κεντρικών εγκαταστάσεων της στο Ρέντφερν.

Ο κ. Jones είχε την ευκαιρία να γνωρίσει το προσωπικό της Θεολογικής Σχολής, επιδεικνύοντας θερμό ενδιαφέρον για τις δραστηριότητές της, ενώ κατά την επίσκεψή του στον Καθεδρικό Ναό, αφού άναψε ένα κερί με σεβασμό, ενημερώθηκε για την ιστορία του από τον Ιερατικώς Προϊστάμενό του, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Χριστοφόρο Κρικέλη.

Ακολούθησε κατ’ ιδίαν συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον διακεκριμένο δημοσιογράφο στο Αρχιεπισκοπικό Γραφείο, όπου σε εγκάρδιο κλίμα συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος ευχαρίστησε τον κ. Jones για την επίσκεψή του και του επέδωσε ως ευλογία μία εικόνα του Χριστού. Source: http://fanarion.blogspot.com/2021/05/29-30-2021.htmlBefore It’s News® is a community of individuals who report on what’s going on around them, from all around the world.

Anyone can join.
Anyone can contribute.
Anyone can become informed about their world.

"United We Stand" Click Here To Create Your Personal Citizen Journalist Account Today, Be Sure To Invite Your Friends.

Please Help Support BeforeitsNews by trying our Natural Health Products below!


Order by Phone at 888-809-8385 or online at https://mitocopper.com M - F 9am to 5pm EST

Order by Phone at 888-388-7003 or online at https://www.herbanomic.com M - F 9am to 5pm EST

Order by Phone at 888-388-7003 or online at https://www.herbanomics.com M - F 9am to 5pm EST


Humic & Fulvic Trace Minerals Complex - Nature's most important supplement! Vivid Dreams again!

HNEX HydroNano EXtracellular Water - Improve immune system health and reduce inflammation

Ultimate Clinical Potency Curcumin - Natural pain relief, reduce inflammation and so much more.

MitoCopper - Bioavailable Copper destroys pathogens and gives you more energy. (See Blood Video)
Oxy Powder - Natural Colon Cleanser!  Cleans out toxic buildup with oxygen! 
Nascent Iodine - Promotes detoxification, mental focus and thyroid health.
Smart Meter Cover -  Reduces Smart Meter radiation by 96%!  (See Video)

Immusist Beverage Concentrate - Proprietary blend, formulated to reduce inflammation while hydrating and oxygenating the cells.

Report abuse
Loading...

Comments

Your Comments
Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

MOST RECENT
Load more ...

SignUp

Login

Newsletter

Email this story
Email this story

If you really want to ban this commenter, please write down the reason:

If you really want to disable all recommended stories, click on OK button. After that, you will be redirect to your options page.