Read the Beforeitsnews.com story here. Advertise at Before It's News here.
Profile image
By Patriarchate of Moscow and All Russia (Reporter)
Contributor profile | More stories
Story Views
Now:
Last hour:
Last 24 hours:
Total:

Maskavas un visas Krievzemes Patriarha KIRILA Kristus Augšāmcelšanās svētku vēstījums virsganiem, draudžu ganiem, mūku kārtai un visiem uzticamajiem Krievzemes Pareizticīgās Baznīcas bērniem

% of readers think this story is Fact. Add your two cents.


Kungā mīļotie virsgani,

visgodātie priesteri un diakoni,

Dievu mīlošie inoki un inokiņas, dārgie brāļi un māsas!

No sirds, kas pilna pateicības Dievam, pavēstu jums visiem diženo un pestījošo vēsti:

KRISTUS AUGŠĀMCĒLIES!

Ar šo Pashas sveicienu Baznīca gadu no gada liecina par to vispasaules nozīmes notikumu, kas noticis gandrīz pirms divtūkstoš gadiem. Toreiz agrā rītā mirru nesējas sievas devās uz sava Skolotāja apbedīšanas vietu un ieraudzīja, ka kaps ir tukšs. Kristus dievišķais spēks uzvarēja nāves likumu. Viņš augšāmcēlās, apliecinot visai cilvēcei, ka nāve – tas nav dzīves gals, ka nāve ir pārvarama ar Dieva spēku.

Kristus Augšāmcelšanās, būdama unikāls notikums pasaules vēsturē, pēc Dievišķā nodoma kļuva arī par mūsu personisko augšāmcelšanos. Tieši tādēļ Pestītājs nāca pasaulē, cieta, tika sists krustā un augšāmcēlās no kapa, lai katram būtu iespēja iziet caur augšāmcelšanās pieredzi no mirušajiem, un nevis pārnestā, bet tiešā šī vārda nozīmē. Par to skaidri runā apustulis Pāvils: Dievs … uzmodinās arī mūs ar Savu spēku” (1 Kor. 6, 14).

Lūk, kādēļ Augšāmcelšanās svētki ir dzīves uzvaras svētki pār nāvi, jo ar Kristus Pestītāja Augšāmcelšanos augšāmcelšanās no mirušajiem dāvāta arī mums visiem. Un lai arī caur kādām zemes dzīves grūtībām mums nāktos iet, lai kādi pārbaudījumi mūs piemeklētu, lai ar kādām briesmām mūs biedētu tie, kuri bez dievišķā spēka cenšas paredzēt nākotni, mūsu pasaules uztverei jābūt mierīgai un līksmai, jo Kristus augšāmcēlies!

Svētajā Krievzemē Pasha bija paši diženākie un gaišākie svētki. Pēdējās desmitgadēs šie svētki atkal atgriezušies daudzās mājās un ģimenēs. Un šodien tos atzīmē arī tur, kur agrāk nav izskanējis Pashas sveiciens: slimnīcās un cietumos, armijā un flotē, un pat kosmosā. Un lai Dievs dod, ka aiz ārējām izmaiņām, kas šodien notiek Krievzemes pareizticīgajās valstīs, notiktu patiesa cilvēku dvēseļu atdzimšana, lai Kristus Augšāmcelšanās prieks piepildītu sirdi ikvienam, lai ar Dievišķās mīlestības gaismu būtu sasildīti ne tikai mūsu piederīgie un tuvinieki, bet arī cilvēki, kuriem liegta iespēja apmeklēt baznīcu, sirmgalvji, slimnieki un vientuļi cilvēki.

Pateicoties Kristus Augšāmcelšanās notikumam, ticīgs cilvēks iegūst iespēju kļūt par no augšas sūtītā spēka līdzdalībnieku, lai dzīvotu pēc Dieva taisnības un likumiem: būt labam un žēlsirdīgam, godīgam un labvēlīgam attiecībās ar cilvēkiem, spējīgam dalīt ar viņiem gan priekus, gan bēdas.

Šī kristīgā attieksme pret tuviniekiem ietver sevī arī rūpes par savu valsti, par savu tautu, savu ģimeni, māju. Vēstot par mūžīgo garīgo vērtību prioritāti, Baznīca arī aicina savus bērnus būt saudzīgiem attiecībā pret laicīgām, bet reālām Dieva radītās pasaules vērtībām: pret mūsu apkārtējo dabu, pret bagātīgo kultūras mantojumu, kuru gadsimtu garumā veidojuši mūsu priekšteči. Būt Pareizticības garīgo dārgumu un tradīciju glabātājiem nozīmē aktīvi pārveidot sevi, savu iekšējo pasauli, kā arī uzturēt mūsu apkārtējās pasaules skaistumu un harmoniju, un no jauna veidot tur, kur to sagrāvusi ļauna cilvēciskā griba.  Tāds ir kristieša aicinājums un atbildība.

Kungs no mums neprasa neiespējamus varoņdarbus. Vēršoties pie ikviena cilvēka dvēseles, Viņš atkal un atkal aicina: Nāciet šurp pie Manis visi, kas esat bēdīgi un grūtsirdīgi, Es jūs gribu atvieglināt. Ņemiet uz sevi Manu jūgu, mācieties no Manis, jo Es esmu lēnprātīgs un no sirds pazemīgs; tad jūs atradīsit atvieglojumu savām dvēselēm. Jo Mans jūgs ir patīkams un Mana nasta viegla” (Mt. 11, 28-30). Lai sajustu un saprastu, cik laba un viegla šī nasta, kuru mums uzliek Kungs, jāsāk darīt labu gan tuviem, gan tāliem. Šajā mācībā grūti ir tikai pirmie soļi: laikā apstāties un neatbildēt uz rupjību ar rupjību, uz ļaunu ar ļaunu, uz meliem ar meliem, uz nosodījumu ar nosodījumu. Bet pēc tam kaut reizi izjust apmierinājumu no pareizas un godīgas rīcības, kas nes labumu citam cilvēkam – vienalga, vai ģimenē, darbā, draudzē vai vienkārši saskarsmē ar kaimiņiem un paziņām. Šīs apmierinājuma jūtas spējīgas pāraugt priecīgā un optimistiskā gara stāvoklī, ja labie darbi, veikti nevis aiz savtīguma, bet no labas sirds, kļūst par daļu no mūsu dzīves. Tikai tad mēs sajutīsim arī pozitīvas izmaiņas sabiedrības dzīvē, kad apzināsimies nesaraujamās saiknes esību starp mūsu veiktajiem labajiem darbiem un sabiedrības labklājību.

Mūsu rīcības evaņģēliskā motivācija gan personīgajā, gan arī profesionālajā un sabiedriskajā sfērā, spējīga kardināli izmainīt mūs pašus un apkārtējo pasauli.

„Lai Dievs ceļas un Viņa ienaidnieki tiek izklīdināti!” – gavilējam mēs  šajā gaismu nesošajā naktī. Lai Dievs ceļas mūsu sirdīs un lai izklīst meli, ienaids, ļaunums, strīdi un nesaskaņas mūsu dzīvē.

No sirds sveicu jūs visus, mani dārgie, Svētajos Pashas svētkos. Patiesi Augšāmcēlušā Pestītāja palīdzība un svētība lai pavada ikvienu no mums mūsu turpmākajos darbos par slavu Baznīcai, par labu valstij, kurā mēs dzīvojam, par svētību tuviem un tāliem. Āmen.

MASKAVAS UN VISAS KRIEVZEMES PATRIARHS

Maskava,

Kristus Pasha

2011.gads

Read more at Patriarchate of Moscow and All Russia



Before It’s News® is a community of individuals who report on what’s going on around them, from all around the world.

Anyone can join.
Anyone can contribute.
Anyone can become informed about their world.

"United We Stand" Click Here To Create Your Personal Citizen Journalist Account Today, Be Sure To Invite Your Friends.

Lion’s Mane Mushroom

Mushrooms are having a moment. One fabulous fungus in particular, lion’s mane, may help improve memory, depression and anxiety symptoms. They are also an excellent source of nutrients that show promise as a therapy for dementia, and other neurodegenerative diseases. If you’re living with anxiety or depression, you may be curious about all the therapy options out there — including the natural ones.Our Lion’s Mane WHOLE MIND Nootropic Blend has been formulated to utilize the potency of Lion’s mane but also include the benefits of four other Highly Beneficial Mushrooms. Synergistically, they work together to Build your health through improving cognitive function and immunity regardless of your age. Our Nootropic not only improves your Cognitive Function and Activates your Immune System, But it benefits growth of Essential Gut Flora, further enhancing your Vitality.



Our Formula includes:

Lion’s Mane Mushrooms which Increase Brain Power through nerve growth, lessen anxiety, reduce depression, and improve concentration. Its an excellent adaptogen, promotes sleep and improves immunity.

Shiitake Mushrooms which Fight cancer cells and infectious disease, boost the immune system, promotes brain function, and serves as a source of B vitamins.

Maitake Mushrooms which regulate blood sugar levels of diabetics, reduce hypertension and boosts the immune system.

Reishi Mushrooms which Fight inflammation, liver disease, fatigue, tumor growth and cancer. They Improve skin disorders and soothes digestive problems, stomach ulcers and leaky gut syndrome.

Chaga Mushrooms which have anti-aging effects, boost immune function, improve stamina and athletic performance, even act as a natural aphrodisiac, fighting diabetes and improving liver function.

Try Our Lion’s Mane WHOLE MIND Nootropic Blend 60 Capsules. Today Be 100% Satisfied Or Receive A Full Money Back Guarantee Order Yours Today By Following This Link.

Report abuse

    Comments

    Your Comments
    Question   Razz  Sad   Evil  Exclaim  Smile  Redface  Biggrin  Surprised  Eek   Confused   Cool  LOL   Mad   Twisted  Rolleyes   Wink  Idea  Arrow  Neutral  Cry   Mr. Green

    MOST RECENT
    Load more ...

    SignUp

    Login

    Newsletter

    Email this story
    Email this story

    If you really want to ban this commenter, please write down the reason:

    If you really want to disable all recommended stories, click on OK button. After that, you will be redirect to your options page.